web analytics

Vrouwenvoetbal: Succesteam HSC’28 VR1 gaat 7×7 spelen

Stoppen op je hoogtepunt. Soms gebeurt dat bewust, soms noodgedwongen. Voor het vrouwenvoetbalteam van HSC’28 uit Heerle is ‘noodgewongen’ van toepassing. ‘We hebben als elftal moeten stoppen omdat we nét te weinig speelsters over hadden om door te kunnen gaan’, zegt spits Fee Buurmans.

Beste voetbaljaar
En dat na het jaar dat de boeken in gaat als ‘het beste voetbaljaar’ voor het vrouwenteam van HSC’28. ‘We hadden kans om kampioen te worden. Met nog een paar wedstrijden te gaan stonden we vanaf het begin al stijf bovenaan. Door corona kwam daar een abrupt einde aan’, aldus Buurmans.

Naar 7×7
Geen zondagse vrouwencompetitie meer dus in Heerle, maar liefde voor voetbal én clubliefde kunnen toch gecombinbeerd worden. Het gros van de speelsters heeft voor de zondag-wedstrijden onderdak gevonden bij clubs in de omgeving, en daarnaast bedachten de vrouwen ook nog een mogelijkheid waarmee de naam ‘HSC’28 VR1’ (en het onderling contact) behouden kan blijven, en wel door verder te gaan als 7×7-team.

Andere spelregels
Dat is een vrij nieuwe spelvorm, met andere spelregels. De speeltijd is korter, er wordt gespeeld op een half veld, onbeperkt wisselen is toegestaan, de buitenspelregel is afgeschaft en de sliding behoort niet meer tot het spel. En gezelligheid staat voorop.

Meer 7×7
In de gemeente Roosendaal zijn er al enkele 7×7 teams: bij BSC (Roosendaal) en NSV (Nispen). Dat zijn teams voor 30+-speelsters. HSC’28 wordt de eerste club in de gemeente met een 7×7-team voor speelsters onder de 30. Daarom spelen zij in een poule met andere clubs, zoals Hoeven, Nieuw Borgvliet, Lewedorpse Boys en Schijf.

Clubkleuren
De meeste speelsters van het ‘oude’ team spelen straks ook in het 7×7-team, behalve dat ze ook nog op zondag in andere clubkleuren in actie komen. ‘Er zijn er een stuk of 5 of 6 naar Steenbergen gegaan, twee naar Moerstraten en eentje naar Cluzona’, aldus Buurmans, die zelf het tenue van FC Moerstraten aantrekt.

Foto boven: Speelsters van HSC’28 VR1 begonnen na de corona-stop weer enthousasist te oefenen. Toen bleek dat er geen volledig elftal meer op de been gebracht kon worden, borrelde het idee voor een 7×7-team op, waarin de meesten gaan meespelen, na een overstap naar een andere club voor de zondagcompetitie. (Foto: Facebookpagina HSC’28 VR1