web analytics

Vrouwenvoetbal: Alliance gaat ook weer meedoen!

Terwijl het hele amateurvoetbal en dus ook het vrouwenvoetbal vanwege corona stil ligt, komt voetbalvereniging Alliance uit Roosendaal met een positief nieuwtje: na een groot aantal jaren van afwezigheid in het vrouwenvoetbal, komt er komend seizoen weer een Alliance-team het veld op.

16 speelsters
Het ‘gonsde’ al wat langer, maar nu is de club er officieel mee naar buiten gekomen. ‘Maar liefst 16 enthousiaste en sportieve dames komen voetballen. Zodra het mag, zullen ze al gaan starten met trainen. Binnenkort stellen we ze aan jullie voor’, kondigt de club aan.

2012
Toen de redactie van roosendaalopinternet.nl in 2012 besloot om het vrouwenvoetbal in de gemeente Roosendaal te gaan volgen, had ook Alliance een vrouwenteam, net als de andere clubs uit de stad een of meerdere vrouwenteams hadden (rkvv Roosendaal, DVO’60 en BSC). Alleen RBC had geen vrouwenteam en dat is altijd zo gebleven. DVO’60 verraste begin dit seizoen met de mededeling dat de club met vrouwen- en meidenvoetbal was gestopt.

Stekker er uit
Ook in onze archieven over 2013 en 2014 zitten nog foto’s van vrouwenvoetbal bij Alliance. Daarna ging de stekker er uit en kwam je oud-speelsters in andere teams uit de omgeving tegen.

Meespelen
Wie ook zin heeft om in dit ‘ambitieuze en gezellige seniorenteam’ te gaan voetballen of iets in de (technische) staf wil gaan doen, kan contat opnemen via Dennis Voermans (tc@rsc-alliance.nl) of Martijn Brand (jeugd@rsc-alliance.nl)

Foto boven: Uit het archief van roosendaalopinternet.nl: De Alliance-vrouwen (in gestreept tenue) spelen op 29 april 2012 tegen het team van Devo uit Bosschenhoofd.

DAMESTEAM TERUG VAN WEGGEWEEST!!

Met grote trots mogen we het nu officieel maken. Komend seizoen is er weer een…

Geplaatst door RSC Alliance op Zaterdag 23 januari 2021