web analytics

Vrouwen DVO’60 VR1 kampioen

UPDATE FOTOALBUM – Het vrouwenteam van DVO’60 uit Roosendaal is zondag 19 mei kampioen geworden na de winst van 5-2 op het team van MOC’17 uit Bergen op Zoom. Er moet nog wel een wedstrijd in de competitie 4e klasse 841 gespeeld worden, maar nummer twee – Roosendaal VR1 – kan het oranje-witte team niet meer inhalen. Dus was er zondag na afloop van de wedstrijd veel gejuich, medailles, bloemen en een schaal. En uiteraard wat ‘flessen ‘prik’.

❯ Fotoalbum DVO’60 VR1 kampioen
❯ Foto’s kampioenswedstrijd DVO’60 VR1 – MOC’17 VR1 (5-2)

Cadeau kreeg DVO’60 het niet bepaald van de vrouwen uit Bergen op Zoom. Bij rust was het nog 2-2, dus kon het nog alle kanten uit. Gelijkspel zou niet genoeg zijn. Maar na rust werd het 3-2, 4-2 en uiteindelijk 5-2. Dat van de Bergse vrouwen de nodige tegenstand verwacht kon worden, was wel bekend. MOC’17 versloeg immers op 5 mei rivaal Roosendaal VR1 met 2-3, waardoor nummer 2 op achterstand kwam ten opzichte van de nummer 1.

In de hele competitie heeft DVO’60 behalve 1 gelijkspel maar één keer verloren. Van wie? Juist, van Roosendaal VR1, dat nu genoegen moet nemen met de tweede plek. Overigens speelden de Roosendaal-vrouwen zondag op een steenworp afstand, dus hebben ze vast wel het gejuich en het gezang ‘Roosendaal mooi niet’ vanaf het DVO’60-veld gehoord.

Spelverloop kampioenswedstrijd
MOC’17 laat DVO’60 weten dat de vrouwen van de thuisclub er wel wat voor moeten doen om deze wedstrijd te winnen en dus deze dag kampioen te worden. Binnen een minuut is het al 0-1. Na een minuut of zeven heeft DVO’60 daar een antwoord op: 1-1 door Dominique Backx, op aangeven van Naomie Langeler. Naomi Pesman maakt daar later 2-1 van, maar nog voor rust weet MOC’17 een vrije trap weer gelijk te komen (2-2).

Sunetha Bakker laat DVO’60 weer op adem komen; op aangeven van Tessa van Overveld komt DVO’60 opnieuw op voorsprong (3-2). Kort daarna klaren de gezichten van de trainers op: Dominique Backx scoort opnieuw en de speelsters kunnen zich in elkaars armen ontladen. Met twee doelpunten voor, moet het toch wel heel gek gaan als..?
En ja hoor, Tessa van Overveld zorgt voor noóg meer zef vertrouwen (5-2). Toch blijft MOC’17 nog voor gevaarlijke ‘prikjes’ zorgen.

Een minuut of vijf voor voor het verwachte eindsignaal zorgt DVO’60 voor andere ‘prikjes’. Vanuit de kantine worden al enkele flessen met ‘prik’ richting het veld gebracht. Dit kan niet meer stuk…