web analytics

Vroege Vogels wandelen in De Kraaijenberg (5 mei)

De KNNV/IVN afdeling Roosendaal organiseert zondagmorgen 5 mei een vroege-vogelwandeling onder leiding van een natuurgids vanaf De Kraaijenberg op de Brabantse Wal in Bergen op Zoom. De wandeling is tussen 06:00 en 10:00 uur. Vanuit Roosendaal wordt om 06:00 ur vertrokken vanaf de parkeerplaats Visdonk bij Visdonk Lodje, aan Rozendreef 2.

Wandelaars kunnen zich ook om 06:30 uur aansluiten op de parkeerplaats bij het bezoekerscentrum De Kraaijenberg aan de Fianestraat 21 in Bergen op Zoom. Meewandelen is gratis, maar wie vanuit Roosendaal wil meerijden wordt een bijdrage van 2,20 euro gevraagd.

De Kraaijenberg is een heuvel gelegen op de grens van zand- en zeekleigronden en maakt deel uit van de Brabantse Wal. Het is een beboste heuvel die tot 40 jaar geleden nog aan het zoute getijdegebied van de Oosterschelde grensde. De wandelaars maken kans om welkom geheten te worden op deze vroege ochtend door de tuinfluiter, de zwartkop en het winterkoninkje.

Tijdens de wandeling wordt afgedaald naar het voormalige getijdengebied. Het getijdengebied van het Markiezaatsmeer is internationaal bekend om de rijkdom aan broedvogels. In het natte gedeelte verscholen tussen het riet komt de rietgors, kleine karekiet en de blauwborst voor. Op de slikranden foerageren de nodige steltlopers en op enige afstand zal de lepelaar en zilverreiger waarneembaar zijn.

Natuurgids Guus Dekkers heeft ruime kennis van vogels. Aan het geluid weet hij te vertellen om welke vogel het gaat.

Foto boven: Foto Website IVN Roosendaal

❯ Website KNNV afdeling Roosendaal
❯ Website IVN afdeling Roosendaal

Een gedachte over “Vroege Vogels wandelen in De Kraaijenberg (5 mei)

  • zondag 28 april 2019 om 19:12
    Permalink

    Super! Moet je je aanmelden? Moet je lid zijn ?
    Grietvan Ans

Reacties zijn gesloten.