web analytics

Vreugdevuur voor kampioensteam Roosendaal MO17-2

Bij het jonge meidenteam Roosendaal MO17-2 kon zaterdag 8 december na de wedstrijd tegen het combiteam NSV/Schijf het vreugdevuur worden ontstoken: het team werd ongeslagen kampioen in de competitie van de tweede klasse 04 najaar. Met de 8-0 van zaterdag er bij, is sinds september in de competitie- en bekerwedstrijden een doelsaldo van 70-6 neergezet.

❯ Fotol’s in het kampioensalbum

‘Onze doelstelling is bereikt! Wij waren afgelopen week natuurlijk al kampioen, maar wij wilden kampioen worden met uitsluitend overwinningen’, zegt teammanager René Bakker.

Stand verplicht
Door de stevig wind (en wat zenuwen) werd het tegen de meiden uit Nispen en Schijf zaterdag niet de mooiste wedstrijd van MO17-2, maar de uitslag was er niet minder om: het werd 8-0, na een ruststand van 3-0. ‘De meiden vonden het aan hun stand verplicht om de familie en vrienden te trakteren op meer strijd en betere aanvallen in de tweede helft. Met nog eens 5 doelpunten werd er uiteindelijk een mooie score neergezet’, vat Bakker de wedstrijd samen.

Laatste minuten
‘Het bijzondere aan dit team is, dat de meisen in de rust weten te vertellen wat er niet goed ging in de eerste helft. Slechte communicatie, te voorspelbare aanvallen of niet fel genoeg spelen, waardoor je elk tweede duel kan verliezen. Vervolgens gaan ze hiermee aan de slag, waardoor ze altijd een betere 2e helft spelen. Het valt ook op dat de MO17-2 in vrijwel elke wedstrijd weet te scoren in de laatste paar minuten. Niet tevreden zijn met de score, maar altijd op zoek naar meer’.

Jong

Dat is extra knap gezien de leeftijd van de speelsters, omdat 6 van de 14 meiden qua leeftijd eigenlijk nog thuis horen in de MO15-competitie.

Het vreugdevuur kan ontstoken worden: ongeslagen kampioen!