web analytics

Voorstelling rond Nationale Voorleesdagen in bibliotheek (27 jan)

In het kader van de Nationale Voorleesdagen is er zaterdagmiddag 27 januari in bibliotheek VANnU aan de Markt 54 in Roosendaal een interactieve vertelvoorstelling door Clown Li rondom het boek ‘Ssst! De tijger slaapt’. De voorstelling is bedoeld voof kinderen van 2 t/m 6 jaar. De entree is gratis.

De voorstelling is van 14:00 – 14:45 uur in het Experience theater in Parrotia. Clown Li maakt er altijd een bijzonder voorleesfeestje van voor peuters en kleuters. Op dinsdagmorgen 30 januari is er verder nog van 10:00 – 11:00 uur een peuter-spel-uurtje rond het thema Nationale Voorleesdagen.

De veertiende editie van De Nationale Voorleesdagen is van 24 januari tot en met 3 februari. Het doel van deze landelijke campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. ‘Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan interactieve vaardigheden. Maar vooral: het bezorgt kinderen veel leesplezier.’, aldus de organisatoren.

Het boek ‘Sst! De tijger slaapt’ van Brittea Teckentrup is verkozen tot Prentenboek van het Jaar en staat op veel scholen en ook bij Bibliotheek VANnU centraal.


In Rucphen op 24 januari

In Rucphen is er woensdagmiddag 24 januari in de bibliotheek aan de Binnentuin 3 een interactieve voorleesvoorstelling rond ‘Ssst! De tijger slaapt’, met gebaren door Wapperkids. Gebaren maken geen geluid en dat is maar goed ook! Want tijger slaapt… Wapperkids zorgt ervoor dat kinderen mee gebaren en het verhaal over tijger met hun handen tot leven laten komen.
Deze vorstelling is ook van 14.00 – 14.45 uur en ook voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar.