web analytics

Voorlezers gezocht in Wouw en Roosendaal

Bibliotheek VANnU is op zoek naar mensen die graag willen voorlezen aan kinderen in de wijken en dorpen. Op dit moment wordt gezocht naar mensen die willen voorlezen in Wouw (De Geerhoek), Tolberg (Kinderboerderij Minnebeek en Bergspil) en Kortendijk (Dijksteeke).

‘Voorlezen prikkelt de taalontwikkeling van kinderen, hun woordenschat vergroot en bovenal het plezier in taal stimuleert’, aldus VANnU.’Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op de ontwikkeling van kennis en vaardigheden die invloed hebben op het leren op school. Voorlezen is dus heel belangrijk’.

‘Voorlezers’ zijn mensen die van (kinder)boeken houden, graag voorlezen en een bijdrage willen leveren aan de taalontwikkeling van kinderen uit de buurt. Verder zijn belangrijk: beheersing van de Nederlandse taal en gastvrij en representatief zijn. Zij worden ingedeeld in een rooster met andere voorlezers, waarbij de exacte momenten in overleg worden bepaald.

De bibliotheek levert de verhalen of boekjes en men krijgt een training in hoe men voor kinderen zo aansprekend mogelijk kan voorlezen. Wie interesse heeft kan een korte motivatie (met locatie van de voorkeur) mailen naar info@bibliotheekvannu.nl