web analytics

Voor vijfde keer Nieuwjaars Dubbeltoernooi van Sieben Squashpark gewonnen

Sander Bouwmeester en Oscar van Wezel hebben voor de vijfde keer het traditionele Nieuwjaars Dubbeltoernooi van Sieben Squashpark gewonnen. Ze versloegen in de finale het sterke koppel Mark de Wit en Derk Martens, waarvoor ze wel de volle vijf games nodig hadden.

Het was wellicht hun felst bevochten titel en wat Bouwmeester betreft daarmee misschien ook wel de mooiste. Het is duidelijk dat de jongere garde eraan komt, maar dit jaar gaf de ervaring nog de doorslag. Zo beheerst Oscar van Wezel het als geen ander om zijn directe tegenstander minimale speelruimte te geven op het randje van het toelaatbare. Zijn vaste maatje Sander Bouwmeester is landelijk gevreesd voor zijn harde klappen, waarbij de ballen vaak in de onbespeelbare ‘nick’ terecht komen.

Toch hadden De Wit en Martens aanvankelijk het heft in handen en kwamen zelfs 2-1 voor. Daarmee was het kruit verschoten want Bouwmeester en Van Wezel trokken na enkele bloedstollende rally’s de wedstrijd voor een dolenthousiast publiek naar zich toe. Voor Oscar van Wezel was het zelfs al de zesde titel, omdat hij het toernooi in een ver verleden ook al eens won met een andere dubbelpartner.

De strijd om de derde en vierde plaats werd gewonnen door thuisspeler Sander Koomen en Christophe Keteleer uit De Haag. Zij wisten het Amsterdamse duo Niels de Vos en Joep Martens achter zich te houden.

Foto boven: Het winnende koppel Sander Bouwmeester & Oscar van Wezel (links) is duidelijk in zijn nopjes met de winst op De Wit & Martens (rechts), die hun verlies sportief droegen.