web analytics

Voor vierde keer City Run door binnenstad Roosendaal (25 aug)

Op zondag 25 augustus is de vierde editie van de City Run Roosendaal, een sportief evenement dat joggers op unieke plaatsen in Roosendaal brengt. Het evenement is opgezet om geld bij elkaar te brengen voor goede doelen. In 2018 werd ruim 2.900,00 bij elkaar gebracht voor goede doelen.

Dit jaar lopen de deelnemers onder andere door (of langs) de brandweerkazerne, Tongerlohuys, De Brink, de kapel in de Wiekendael, het Essent-gebouw aan het Kadeplein, café de Veestallen aan de Kade, het politiebureau, galerie Benjamin Scheltema, de speeltuin Vrouwenhof, het BBQ Experience Center in het oude Wenneker gebouw, de redactie van BN De Stem en lunchlokaal Noen. En dat is slechts een greep uit de locaties waar de deelnemers komen.

Het aantal deelnemers is beperkt tot 250. Deelname kost 13,50 euro.

Vanaf 10:00 uur
Op zondag 25 augustus wordt vanaf 10:00 uur gestart. Lopers worden ingedeeld in waves van 25 personen, zodat er niet te veel personen tegelijk door de gebouwen lopen. Tussen iedere wave zit 5 minuten tijdverschil in vertrek. Wavenummer en starttijd staan op het startbewijs.
De startlocatie is op de Markt, voor Grand Café Chagall op nummer 24.

5 of 10 kilometer
Er worden routs uitgezet van 5 of 10 kilometer. Deelnemers kunnen tijdens de loop zelf bepalen welke afstand ze willen lopen. Dat hoeft niet apart te worden opgegeven. Middels wegbewijzering wordt dit duidelijk aangegeven.

Eenmalig
De eerste Cityrun werd gehouden in 2016 en was destijds bedoeld als een eenmalig evenement om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Het idee was ontstaan doordat enkele leden uit de organisatie deelnamen aan de Antwerpse Urban Trail. Een Roosendaals variant leek toen een leuk eenmalig initiatief. Door het succes van het eerste jaar kreeg het evenement een vervolg.

Vrijwilligerswerk
City Run Roosendaal wordt door een vriendengroep georganiseerd en is vrijwilligerswerk, dus geen professionele organisatie met winstoogmerk. In de organisatie zitten Jean-Paul Vink, Gerard Verbogt, Kees van Hassel en Rob Jansens. Zij worden gesteund door een grote groep vrijwilligers vanuit onder andere Zeulband Gift’m Kees en RAC.

Meer informatie en de laatste strand van zaken:
❯ Website City Run Roosendaal
❯ Facebookpagina City Run Roosendaal