web analytics

Voor tweede keer vaten drugsafval langs Mariabaan in Wouwse Plantage

De politie doet onderzoek naar twee drugsdumpingen aan de Mariabaan / Kuilweg in Wouwswe Plantage en vraagt getuigen om tips door te geven. De tweede dumping is woensdagmiddag 16 oktober rond 14:50 uur ontdekt. Dit keer ging het om 15 vaten met synthetisch drugsafval in een sloot.

De vaten werden ontdenkt tijdens maaiwerkzaamheden. Tijdens het maaien is een vat kapot gegaan en heeft er vloeistof in het water gelekt. Het waterschap heeft een sluis deels gesloten, zodat de chemische stoffen niet verder konden stromen, zo meldt de politie.

Ook vorige maand, op dinsdag 3 september, werden rond 09.30 uur op deze locatie aan de Mariabaan vaten met drugsafval gevonden. Toen waren het er 32. Het milieuteam van de politie doet onderzoek of deze dumpingen met elkaar verband houden.

‘Dumpingen van drugsafval zijn gevaarlijk omdat de stoffen zeer brandbaar, sterk bijtend of giftig kunnen zijn. Ook kunnen de chemicaliën in het grondwater terechtkomen wat leidt tot waterverontreiniging, met alle schadelijke gevolgen van dien’, waarschuwt de politie. ‘Als u getuige bent van een illegale dumping, bel dan de politie via 112. Zorg wel dat uw eigen veiligheid voorop staat. Maak als het mogelijk is foto’s, noteer nummerborden en maak een beschrijving van de vervoersmiddelen en de personen. U kunt dit ook melden via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000’.

Bent u 3 september of 16 oktober iets opgevallen is in de omgeving van de Mariabaan/Kuilweg, of informatie heeft over de herkomst van deze vaten, ksn de politie bellen via 0900-8844 of via WhatsApp 0612207006). U kunt tips ook anoniem doorgeven via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 – 7000.