web analytics

Voor tweede keer Highland Games in Vrouwenhof (25 aug)

In het Vrouwenhofpark in Roosendaal vinden zaterdag 25 augustus voor de tweede keer vanaf 10:00 uur ‘De Highland Games’ van de Ronde Tafel 64 plaats. De opbrengst gaaat naar een goed doel. Een verloting tijdens de spelen draagt daar ook aan bij. Dit jaar is RAC het doel. Deze vereniging doet veel aan het sociaal carnaval in Roosendaal.

Er doen veertien teams (van plm acht man) aan mee, die het tegen elkaar opnemen in zes verschillende Schotse spelen, zoals het afleggen van een parcours met een boomstam, met zware melkbussen lopen en een zandzak over een lat zien te gooien. De leiding is in handen van Wout Zijlstra, de voormalig sterkste man van Nederland.

Deelnemen is dus pittig, maar de activiteiten zijn volgens de organisatie wel zodanig dat iedereen kan meedoen, jong en oud, man of vrouw.

Het programma duurt tot ’s avonds een uur of elf. Maar er wordt niet de hele dag gestreden. Er is veel tijd voor gezelligheid, om te netwerken en te genieten van eten en drinken, waaronder een BBQ.

De Ronde Tafel Roosendaal is een vereniging voor mannen tussen de 18 en 40 jaar (momenteel 17), die zich met hun netwerk inzetten voor de maatschappij en en schenkingen voor een goed doel. Meedoen kost dan ook wat: 500 euro per team voor een hele dag. De orgabisatoren maakten eerder naam met