web analytics

Voor schooljeugd deze zomer 18 sport- en spelactiviteiten

Voor het vijfde jaar op rij biedt Sportservice Noord-Brabant (SSNB) ook in deze coronatijd onder de vlag ‘RSD Beweegt’ een zeer divers sportprogramma aan tijdens de zomervakantie. De Roosendaalse jeugd in de leeftijd 5 t/m 13 jaar kan zich vanaf deze week weer inschrijven voor de leuke programma’s die ‘RSD beweegt’ aanbiedt in verschillende wijken in Roosendaal. Ook kunnen dit jaar met een aantal activiteiten de ouders van de kinderen aansluiten.

Vijfde Summertime
Na een succesvolle eerste Summerfun, met maar liefst 152 deelnemers, en een nog succesvollere editie van vorige jaar met 610 deelnemers, komt SSNB dit jaar met een vijfde editie. Hakim Bouazzati, buurtsportcoach van SSNB, geeft aan dat er veel kinderen zijn die, o.a. vanwege corona, niet op vakantie gaan of die nauwelijks bewegen tijdens de zomervakanties. “Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen sporten en bewegen en zo ontstond het idee van Summerfun.”


18 activiteiten

Meerdere dagen per week is er ergens in Roosendaal een activiteit van Summerfun te vinden. Er zijn dit jaar 18 sport- en spelprogramma’s waar men aan kan deelnemen. De programma’s duren 2 uur per activiteit en zijn van 13.00 tot 15.00 uur. De activiteiten worden begeleid professionals. Dit zijn buurtsportcoaches uit de gemeente Roosendaal en veel vakleerkrachten die buiten de vakanties de gymlessen verzorgen op de verschillende basisscholen.

Leuk
“Er is gekozen voor de leukste sport- en spelvormen die we in het verleden tijdens de gymlessen en summerfun hebben gegeven”, aldus Jerome de Clercq van SSNB. “Jachtseizoen, Freerunnen, Beachvolleybal, Bosspeeldag, Zwemmen en nog veel meer leuke activiteiten staan op de agenda deze zomer”

Vijf wijken
Om alle jeugd in Roosendaal te kunnen bereiken is er gekozen om de vele diverse activiteiten in heel de gemeente Roosendaal te spreiden. “In de Kroeven, Kalsdonk, Centrum, Kortendijk, en Langdonk zijn we te vinden”, zo spreekt Hakim Bouazzati. “Ouders kunnen dus ook kijken wat er die week in de buurt is en hun kinderen daarvoor opgeven. We brengen de activiteiten dus naar de kinderen toe!”

Kosten
Voor deelname van de activiteiten wordt een kleine symbolische vergoeding gevraagd. “Dit is eenbew uste keuze. Met de kleine vergoeding kunnen we bijvoorbeeld bepaalde materialen huren en bekostigen en tijdens de activiteit iets terug geven in de vorm van wat drinken of fruit”, aldus Hakim Bouazzati. Ook kinderen die via Stichting Paul sporten, kunnen meedoen. Voor deze kinderen is het mogelijk om tegen een kleiner bedrag in te schrijven omdat stichting Paul hiervoor een bijdrage zal leveren.

Alle ouders ontvangen deze week via school een digitale flyer zodat hun kinderen aangemeld kunnen worden! Kinderen kunnen zich inschrijven via www.sjorssportief.nl

Wanneer: zondag 12 juli 2020 @ 09:30
Waar: Natuurpoort Wouwse Plantage, Schouwenbaan

Landgoedwandeling Een wandeling door het landgoed Wouwse Plantage en het Plantage Centrum waarbij wetenswaardigheden over de gebouwen en de historie