web analytics

Voor derde keer Bevrijdingsfestival Roosendaal (5 mei)

UPDATE: FRIS – Op 5 mei is er ook dit jaar – voor de derde keer – tussen 14:00 – 23:00 uur weer een Bevrijdingsfestival op het Tongerloplein en Emile van Loonpark. Vorig jaar werd het gratis toegankelijke festival door meer dan 2500 bezoekers bezocht.

Geen zomerkleding-festival
Het ziet er niet naar uit dat het dit jaar een zomerkleding-festival wordt. Naar verwachting laat de zon zich wel geregeld zien en blijft het droog, maar het wordt maar een graad of 10, 11. En door de matige wind noord- tot noordoostelijke wind is het vooor het gevoel ook nog een stuk frisser.

Op het podium op het Tongerloplein zijn liveacts en in het Emile van Loonpark (inter)nationaal bekende DJ’s. Met het gevarieerde programma probeert de organisatie ook dit jaar weer heel Roosendaal van jong tot oud aan te spreken.

Ook voor de allerkleinste bezoekers is weer van alles te doen. Zo is er dit jaar weer de Jumbo kidscorner met springkussens, spelletjes en nog veel meer kinderentertainment.

Tongerloplein:
– Emily van Elleswijk, ook wel Emm, eindigde vorig jaar met haar prachtige stem op de derde plaats in dé wedstrijd voor jong creatief talent: Kunstbende! Ze komt op het Bevrijdingsfestival met een volledige band.
FiJAHborn – heerlijke reggae op het Tongerloplein.
– Gek op de Britse folkrock van Mumford & Sons, maar nog nooit naar een concert geweest? Het kan nu.
– De mannen en vrouw van Squander Squad weten overal en altijd een Keltisch feestje te bouwen, met zowel iconische covers als bruisend eigen werk.
– keiharde funk van de Newärk (voormalig bekend als de Funkanizers) sluit hier het programma af.

Emile van Loonpark:
– Thuiswedstrijd voor Qynn! Qynn zorgt met zijn house voor de nodige sfeer bij de opening van het podium in het Emile van Loonpark.
DANI is geen onbekende in de Roosendaalse scene! Met haar funky techno weet ze een heerlijke vibe te creëren.
Duo Sensue brengt een epische mix van HipHop, R&B, Afro en Edits met een flinke klodder Sensue(le) saus naar het Emiel van Loonpark tijdens het Bevrijdingsfestival Roosendaal.
– Mysteryland, Solar, Extrema Outdoor. Geen van deze festivals kent nog geheimen voor David Ghetto. Nu ook in Roosendaal.
– BIGGY
– Onrust & Kluin staan garant voor springen in het park.
Ralvero – Met zijn club, electro en techhouse zorgt Ralvero voor een goed eindfeestje in het Emile van Loonpark.