web analytics

Coronavirus: Zesde Bier & Spijsroute in Roosendaal uitgesteld

De organisatie van de zesde Bier- en Spijsroute in de binnenstad van Roosendaal heeft besloten om het evenement op zaterdag 15 maart vanwege het Coronavirus niet door te laten gaan. Het wordt verplaatst naar een nog nader te bepalen datum. De horecaondernemers willen graag ‘dat de deelnemers voor de volle honderd procent kunnen genieten van het evenement en ze niet onnodig aan risico’s blootstellen’, zo laat zij weten.

De beslissing is genomen op advies van diverse instanties zoals: RIVM, GGD West Brabant, Bestuur van de Gemeente Roosendaal en Koninklijke Horeca Nederland. ‘De kaarten die al in omloop zijn, blijven geldig voor de volgende editie. Voor de zomerperiode willen we een nieuwe datum prikken voor het mooie en smaakvolle evenement’, aldus de organisatie.


Op zondagmiddag 15 maart is voor de zesde keer de Bier- en Spijsroute waaraan vijf Roosendaalse horecabedrijven uit de binnenstad van Roosendaal aan meedoen. Dat zijn De Sjoes, Het Wapen van Roosendaal, de Raatskelder, bruincafé Jaxx en De Moriaan. De kaartverkoop is al begonnen. Tickets kosten 34,50 euro.

Loopafstand
De vijf cafés die meedoen aan deze culinaire biertocht binnen de ring van Roosendaal liggen op loopafstand van elkaar zodat de deelnemers eenvoudig van café naar café kunnen wandelen. Voor het ticket van 34,50 euro krijgt men in elk café een gerechtje en een bijpassend bier in een proefglaasje van 15 cl.

Biergilde

Op de deelnamekaart straat aan de ene kant de kaart van de binnenstad van Roosendaal met de gekozen route en aan de andere kant de vijf de namen van de cafés
in de te wandelen volgorde. Er zijn vijf verschillende routes, die onder vakkundige en enthousiaste begeleiding van een gids van het Roosendaals Biergilde worden afgelegd.
Vijf zaken, vijf uur
De culinaire biertocht begint om 14.15 uur en eindigt omstreeks 19.00 uur, zodat de deelnemers ongeveer 45 minuten in elk café kunnen genieten van het geserveerde gerechtje met een bijpassend glas bier en dus men ongeveer 15 minuten overhoudt om naar het volgende café te wandelen.
‘Het is voor de cafés een uitgelezen mogelijkheid om gezamenlijk te laten zien wat de Roosendaalse horeca in huis heeft’, aldus de organisatie

Kaarten

Mocht er een café zijn uitverkocht met zijn beschikbare kaarten, dan kan men altijd proberen bij één van de andere cafés.
De deelnemende cafés:
De Sjoes , Markt 16
Het Wapen van Roosendaal, Markt 9
Eetcafé de Raatskelder, Markt 20
Bruin Café JaxX, Molenstraat 60
De Moriaan, Tongerloplein 9

❯ Facebookpagina met link naar ticketservice

Wanneer: zondag 12 juli 2020 @ 09:30
Waar: Natuurpoort Wouwse Plantage, Schouwenbaan

Landgoedwandeling Een wandeling door het landgoed Wouwse Plantage en het Plantage Centrum waarbij wetenswaardigheden over de gebouwen en de historie