web analytics

Voor de elfde keer Dijkpop Roosendaal (15 juni)

Op zaterdag 15 juni vindt voor de elfde keer het gratis toegankelijk open air popfestival Dijkpop Roosendaal plaats. Met een aantal live bands, infostands, workshops en kennismaking met een biertje uit eigen wijk. Het festival is van 13:00 tot plm 20:30 uur.

Remco van den Beemd en zijn maten van graffitihal The Loods verzorgen een workshop street art en Karin en Frank Roks verzorgen een workshop waarin kunst centraal staat. Frank Roks is toch al op het festivalterrein om muziek te maken… (Zie de info bij de band The Bocks).

BIERTJE UIT DE WIJK
De in de wijk (Flintdijk) gevestigde brouwerij ‘Het Beest’ is op het Dijkpop-terrein om twee biertjes te presenteren. Die zijn voor een euro per stuk te proeven. Het gaat om de Niet voor de Poes (Blond bier; 5,7% alc.) en Kroegtijger (IPA; 6,2% alc.)

Informatie over optredende bands:

SUITCASE Suitcase maakt ieder feest onvergetelijk! Met verrassend originele rockversies van de allergrootste hits van vroeger en knallende platen van nu staat Suitcase garant voor entertainment waarbij stilstaan simpelweg onmogelijk is. Wie zegt er dat de pop van Rihanna niet te combineren valt met de legendarisch rocksound van Led Zeppelin? Wie zegt er dat scheurende gitaren niet passen bij muziek van Backstreet Boys? Suitcase bewijst 15 Juni tijdens Dijkpop Roosendaal het tegendeel.

LIZA WAELD
De 19-jarige in Rotterdam studerende Lisa de Bruijn weet al een paar jaar heel goed wat ze wil: mensen raken met haar verhalende liedjes. In 2017 won de singer-songwriter de talentenwedstrijd Proeftuin Roosendaal Zingt. De gewonnen studiotijd benutte ze voor de opname van een cd met vier songs onder haar artiestennaam Autumn Dream. Ondertussen is haar artiestennaam veranderd in Liza Weald en heeft ze al flink wat ervaring opgedaan als artiest.

JUST MORE
is een band uit de regio (Hoeven, Oudenbosch, Etten) die sinds het voorjaar van 2015 bestaat. Ontstaan uit het duo Just Us, bestaande uit Graham Tweed en Ruud Brood. Al snel werden de bandleden, onder wie Sandy Vermeesch en Alex Oonincx, bij elkaar gezocht. Het debuut was op Hoeven Live in september ’15. Ondertussen is het repertoire behoorlijk uitgebreid en kan Just More een eigen avondvullend programma neerzetten. De muziek, variërend van Kensington tot Marco Borsato en Toto, ligt prettig in het gehoor bij elk publiek. Begin 2017 heeft de band enkele wisselingen doorgemaakt en deed Pepijn Roels zijn intreden in de band.

O.D. ROCKN ‘N BLUES BAND
is een ervaren muzikale vijfmansformatie waar de rock ’n blues vanaf druipt. Niet alleen rockblues, maar ook rhythm ’n blues en gevoelige bluesbalads horen in het repertoire bij deze mannen. Spelend vanuit hun diep gewortelde bluespassie naar bevrijdende bluessolo’s is voor deze band een must!

YEAK!
Weer een nieuwe band. En niet zomaar een, maar eentje die al jaren meedraait met Dijkpop Roosendaal. Het gaat om A different tune band. Elke jaar is de formatie van deze band anders. Dit komt doordat er elk jaar weer andere pupillen van A Different Tune – muziekschool de mogelijkheid krijgen om tijdens Dijkpop Roosendaal op te treden voor een echt publiek. Met vast op het podium Petra Honing en Sebas Honing die deze jonge muzikanten voorbereiden voor dit optreden en tijdens het optreden een steuntje in de rug geven waar nodig.

OUT OF THE BOCKS
Een kersverse rock ’n bluesband band van vijf doorgewinterde muzikanten die elk al negen levens lang ergens op podiums gestaan hebben en het elke keer weer een uitdaging vinden om met hart en ziel livemuziek te maken. Rock, pop, rock’n roll of blues… aan veelzijdigheid ontbreekt het zeker niet. Dat OUT OF THE BOCKS dit jaar op het affiche van Dijkpop staat heeft de band vooral te danken aan… Dijkpop! Daar ontmoette hardrockdrummer Erik van Loenhout (Roosendaal) en Frank Roks (Roosendaal) elkaar en inspireerde Erik hem om samen weer een bluesrockprojectje op te zetten. Het muzikaalconcept van OUT OF THE BOCKS is in principe nog precies hetzelfde als vorige bands als BANDANA en Maotwaark. Andere namen: Ilo Ambeua (Breda, Toon Frik (Roosendaal) en toetsenvirtuoos Bernd Vroon (Steenbergen).