web analytics

Volkstoneel Heerle speelt ‘Bokkesprongen’ in De Schalm (13-14 maart)

Het Volkstoneel uit Heerle voert vrijdag 13 maart en zaterdag 14 maart het plattelandsblijspel ‘Bokkesprongen’ op in Dorpshuis De Schalm. De toneelavonden waren oorspronkelijk voor in november 2019 gepland, maar moesten worden uitgesteld. Beide voorstellingen beginnen om 20:00 uur.

‘Bokkesprongen’ (van D. J. Eggengoor) is onder leiding van regisseur Jeanne Reijnders door een groep van negen spelers en speelsters ingestudeerd. Kaarten van 7,50 euro (inclusief 1 consumptie) zijn verkrijgbaar bij Adri Brouwers (0164 616 626) en bij alle andere leden van de vereniging. Zolang de zaal niet vol is, zijn ook kaarten aan de ingang verkrijgbaar. Traditiegetrouw wordt de avond besloten met een loterij.

Erfenis
Hoofdrolspeler is ene Frederik Schotkikker. Op zijn 71e verjaardag is de hele familie aanwezig om hem te feliciteren. Met 71 jaar komt een erfenis immers al wat dichterbij ,en dat is iets waar nu al over wordt nagedacht. Zowel door een neef die altijd geld te kort komt, als een neef die nogal een hoge dunk van zichzelf heeft als zijn verzuurde schoonzus.

Liefdesgeschiedenis
Ze komen allemaal langs op de verjaardag, maar wel met een dubbele agenda. Als er ook een onbekende vrouw langskomt, met wie Frederik een liefdesgeschiedenis blijkt te hebben, is het hek van de dam. Zijn familie zit met een hoop vragen en nog voor er überhaupt sprake is van een erfenis, zien de meesten die als sneeuw voor de zon verdwijnen. Maar dan neemt het verhaal een onverwachte wending en blijkt er toch nog sprake van een erfenis…

Later in het jaar volgt nog een jubileumuitvoering, want het Volkstoneel bestaat dit jaar 75 jaar.