web analytics

Volksronde zaterdag voor de Draai (29 juli)

Op zaterdag 29 juli, de zaterdag voor de Draai, wordt op de Kade en omgevind de Volksronde weer verreden. Er zijn diverse wielerwedstrijden, waaronder wedstrijden met ex-beroepsrenners achter derny’s en het Roosendaals Kampioenschap voor toerfietsers.

De wedstrijden beginnen om 17:00 uur met de Open Klasse. De Koppelkoers achter derny’s begint om 21:15 uur. De entree is gratis.

PROGRAMMA:

17.00 uur – Open Klasse
18.30 uur – Voorstellen ex-beroepsrenners. Manche 1 en 2 rit in lijn achter derny’s
19.45 uur – Roosendaals Kampioenschap
21.15 uur – Koppelkoers ex-beroepsrenners achter derny’s

Trim- en toerfietsers
De Volksronde is een criterium speciaal bedoeld voor trim- en toetfietsers. Ook mensen die met hun toerclub willen komen, kunnen inschrijven. Men hoeft niet perse uit Roosendaal te komen. De totale afstand die wordt gereden is circa 45km. Het parcours is grotendeels hetzelfde als bij de Draai van de Kaai. Sinds 2014 wordt er gestreden om de wisseltrofee Grand Prix Jan Nijssen.

De eerstkomende in Roosendaal woonachtige toerfietser in de Volksronde wordt gehuldigd als Roosendaals Kampioen en ontvangt de kampioenstrui die hij een jaar lang mag dragen.

De organisatie wijst er voor de duidelijkheid op dat de deelnemers niet mogen zijn aangesloten bij de KNWU, BWF of enige andere bond. Ook de zogenaamde dagkaarthouders zijn uitgesloten van deelname. ‘Dit is om eerlijke competitie te kunnen hebben. Deze groep wielrenners kan zich inschrijven voor de open klasse’, aldus de organisatie.

❯ Meer info: Website Volksronde
Foto: Website Volksronde