web analytics

Volksronde op zaterdag voor de Draai (4 aug)

Op zaterdag 4 augustus, de zaterdag voor De Draai, staat de Kade (en omgeving) in het teken van de 42ste editie van de Volksronde, een evenement voor jong en oud met strijd in diverse wielerkoersen op verschillende niveaus. Waaronder het Roosendaals Kampioenschap, de ex-profs achter de derny’s en de Open Klasse. En dit jaar met twee nieuwe koersen: de ID koers en Hold Your Horses Roosendaalse Prominentenkoers.

Tijdens de Volksronde wordt gelijktijdig het Roosendaals Kampioenschap verreden. Tijdens deze koers zal de eerste, in Roosendaal woonachtige toerfietser, die over de finish komt als Roosendaals Kampioen worden gehuldigd. De Roosendaals kampioen ontvangt de kampioenstrui die hij een jaar lang mag dragen. Uiteraard worden de eerste, tweede en derde van het Open Roosendaals Kampioenschap ook gehuldigd.

Voor de duidelijkheid wordt erop gewezen dat de deelnemers niet mogen zijn aangesloten bij de KNWU, BWF of enige andere bond. Ook de zogenaamde dagkaarthouders zijn uitgesloten van deelname. Dit is om eerlijke competitie te kunnen hebben. Deze groepen wielrenners zijn welkom zich in te schrijven voor de open klasse.

Ex-profs Derny
De Volksronde is natuurlijk niet compleet zonder de ex-profs achter de derny’s. In de afgelopen jaren zijn al al veel prominente ex-profs in Roosendaal aan de start verschenen. Voor dit jaar zijn al vastgelegd: Cees Bal, Roger de Vlaeminck, Johan Museeuw, Johan van der Velde, Koos Moerenhout, Ad Tak, Gerrit Solleveld, Aad vd Hoek, Bart Voskamp, Bart van Est, Erik Breukink, Gert Jakobs, Kenny van Hummel, Maarten den Bakker, Frank Francken, Peter Hofland, Richard Groenendaal, Jeroen Blijlevens, Camiel vd Bergh, Theo Apeldoorn, Jean-Pierre Verstraten en Willem Jan van Loenhout, zo laat de organisatie op de Facebookpagina weten.

Een derny is een historische Franse lichte motorfiets. Hij werd zo beroemd als lichte gangmaakmotor dat de merknaam later voor alle lichte gangmaakmotoren werd gebruikt.

Wedstrijd ID Renners
Dit jaar voor het eerst op het programma van de Volksronde een wedstrijd voor ID renners. In deze discipline rijden de renners met een verstandelijke beperking. ID staat namelijk voor Intellectual Disability. De wedstrijden worden gefietst op een racefiets, tandem of driewieler. Alle verstandelijk gehandicapten rijden samen in één categorie. Een eventuele extra lichamelijke handicap maakt daarbij dus geen verschil. Deze wedstrijd begint om 15:45 uur

Open Klasse
Deze zogenaamde ‘Open Klasse’, is een wedstrijd met een tijdsduur van een uur plus een ronde. In tegenstelling tot het Roosendaals Kampioenschap mag hier iedereen aan deelnemen, dus het maakt niet uit bij wat voor bond of wielerfederatie deelnemers zijn aangesloten. Dus ook KNWU-licentiehouders mogen starten.

❯ Website Volksronde Roosendaal
❯ Facebookpagina Volksronde Roosendaal

Programma Volksronde Roosendaal 2018
15.45 : Grote Prijs SMS Metaalservice – Rit in lijn ID renners
16.30 : Grote Prijs Salarishuys – Rit in lijn “Open Klasse” (60 min. + 1 ronde)
17.40 : Huldiging renners “Open Klasse”
18.00 : Voorstellen ex-beroepsrenners:
– Manche 1: rit in lijn achter dernies: 10 ronden (16 km.)
– Manche 2: rit in lijn achter dernies: 10 ronden (16 km.)
19.15 : Intermezzo: Grote Prijs SMS Pompenservice – “Hold your Horses”
19.45 : Grote Prijs Van Gastel Verhuizingen – Rit in lijn voor het “Roosendaals Kampioenschap” (60 min. + 1 ronde)
21.00 : Huldiging renners “Roosendaals Kampioenschap”. De winnaar ontvangt de “Jan Nijssen wisselbokaal”
21.15 : Koppelkoers ex-beroepsrenners achter dernies: 12 ronden (ca. 19 km)
22.00 : Huldiging ex-beroepsrenners en dernierijders
22.15 : Einde programma