web analytics

Volgende fase Centrumring start 8 januari

De aanleg van de Centrumring in Roosendaal gaat maandag 8 januari weer een nieuwe fase in. Dan wordt het tweede deel van de Burgemeester Prinsingel aangepakt. Het gaat om het stuk tussen het kruispunt Molenstraat en de Nieuwstraat.

De werkzaamheden aan het eerste stuk van de Burgemeester Prinsensingel, het weggedeelte tussen de Kloosterstraat en de Molenstraat, zijn volgens planning voor de feestdagen afgerond. ‘Daarmee zitten we volledig op schema’, laat de gemeente weten. De laatste week van het jaar en de eerste van het nieuwe jaar heeft het werk stil gelegen. Maandag 8 januari wordt de draad dus weer opgepakt.

De komende werkzaamheden duren naar verwachting 15 weken, mede afhankelijk van weersomstanbdigheden. De nieuwe centrumring wordt (grotendeels) eenrichtingsverkeer met meer ruimte voor fietsers, voetgangers én groen. Het wordt een herkenbare, compacte ring rond het centrum: ‘de strik om onze binnenstad’.


Eenrichtingsveer omgedraaid

Met ingang van 10 januari wordt het eenrichtingverkeer in de Kloosterstraat en de Vughtstraat omgedraaid. Dat houdt in dat het verkeer vanaf de Stationsstraat) in westelijke richting naar de Burgemeester Prinsensingel wordt geleid. Precies tegengesteld dus aan de tijdelijke situatie van de afgelopen maanden.

‘Dit zal niet alleen voor de bewoners, maar ook voor bezoekers van het stadskantoor en de basisschool Jeroen Bosch even wennen zijn. Het maakt allemaal deel uit van het grotere geheel, namelijk het verkeer rond de binnenstad beter geleiden’, aldus de gemeente.

Om overlast tijdens de aanleg van de centrumring zoveel mogelijk tegen te gaan, wordt het werk gefaseerd uitgevoerd. ‘Dat duurt in tijd wel iets langer, maar op die manier wordt de binnenstad zo efficiënt en praktisch mogelijk bereikbaar gehouden. Er komen tijdelijke verkeersmaatregelen om de weggebruikers in goede banen te leiden en te verwijzen naar eventuele omleidingsroutes’.

Prioriteit bij het hele project is dat de bewoners, ondernemers en de parkeergarages goed bereikbaar blijven. Naar verwachting is onze nieuwe Centrumring na de zomer van 2018 helemaal klaar.

❯ Meer artikelen over de Centrumring

Foto boven: Nu het gedeelte van de Burgemeester Prinsensingel tussen de Kloosterstraat naar het kruispunt Molenstraat (bovenin) klaar is, wordt vanaf maandag 8 januari het gedeelte tussen de Nieuwstraat naar het kruispunt Molenstraat aangepakt. Dat werk duurt ongeveer vijftien weken.