web analytics

Voetganger beter beschermd op Centrumring

Als je alleen al kijkt naar het nieuwste stuk van de nieuwe Centrumring in Roosendaal, het stuk tussen de Molenstraat en de Nieuwstraat, dan kun je concluderen dat de voetganger daar nu beter beschermd is. Alleen al op dit stuk liggen vier echte zebrapaden.

Zo ligt er nu over de volle breedte van de Burgemeester Prinsensingel, dus over de rijbaan én het fietspad, een zebrapad van de ene kan van de Molenstraat naar de andere kant. En een stukje verderop, bij de Dunantstraat, ligt opnieuw een zebrapad over de volle breedte van de Prinsensingel.

Op dat punt ligt er nu ook een over de volle breedte van de Dunantstraat, van de ene kant van de Prinsensingel naar de andere kant. Een volgende ligt bij basisschool De Singel. Daar is nu ook een echt zebrapad aangelegd, waar voorheen wat markeringsstrepen over de weg liepen.

In de Vughtstraat verschenen zebrapaden bij de ingang van het park en bij het Stadskantoor en in de Kloosterstraat bij de Jeroen Bosch-school en op de hoek van de Prinsensingel.


Lang zebrapad over de Dunantstraat.
 

Ook bij basisschool De Singel nu een echt zebrapad.