web analytics

Vocaal Ensemble Vivace viert jubileum in De Schalm in Heerle (20 jan)

Het Vocaal Ensemble Vivace geeft ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan op zondagmiddag 20 januari een concert in hun thuishaven De Schalm in Heerle. De voorstelling begint om 14.00 uur, de zaal is open vanaf 13.30 uur.

De Schalm is ook de plaats waar 25 jaar geleden de eerste repetities plaatsvonden van het ensemble. Sinds de verbouwing is dat elke week. Het repertoire voor de jubileumvoorstelling ‘Memories’ is door het leden van het ensemble gezamenlijk gekozen. Het zijn hun favoriete nummers uit eerdere lustrumconcerten, aangevuld met een aantal nieuwe nummers.

Verscheidene nummers worden gebracht in een nieuw arrangement of een andere bezetting. Dus ‘same song, different sound’. Daar dragen de muzikanten die deze middag als gast aan de voorstelling meewerken, zeker aan bij. Naast violist Elwin de Wolf zijn dat Jochem Nuijten die de Marimba bespeelt en het saxofoonkwartet Saxoranje. Elwin is een virtuoos op viool die een gevoelige snaar raakt. Jochem werkte al eerder aan een voorstelling mee; inmiddels speelt hij zowel melodische als ongestemde slagwerkinstrumenten bij het Malletkorps én het Harmonie Orkest Oranje in Wouw.

Vanuit dat harmonie orkest ontstond in 1989 ook Saxoranje. Oorspronkelijk met het doel het samenspel van de saxofoonsectie te bevorderen. Daarna werd het kwartet een doel op zich. Door de jaren heen is een veelzijdig repertoire ontwikkeld en zijn er veel optredens verzorgd. Ook zij werkten al eerder mee aan een voorstelling van Vivace.

Kaarten zijn in voorverkoop te koop via de leden, vivaceheerle@hetnet.nl, bij Super de Buurt in Heerle en Gall & Gall M. Boers in de Roselaar in Roosendaal. Wellicht zijn er 20 januari ook nog kaarten te koop aan de zaal.