web analytics

Vmbo-ers gaan weer cultuur hoppen (18 sept)

Op woensdag 18 september vindt in De Kring en de Tongerlotuin het CKV-festival Art2Hop weer plaats voor de derdejaars vmbo-leerlingen van het Da Vinci College, Jan Tinbergen College en Gertrudismavo. CultuurCompaan en kunstdocenten van de deelnemende scholen slaan de handen weer ineen voor de organisatie.

Het festival sluit aan bij de kunstlessen die op school worden gegeven. Naast de reguliere invulling van het vak Cultureel Kunstzinnige Vorming (CKV), zijn vier speciale lessen ontwikkeld op het gebied van muziek, media, theater en dans, die de kunstdocenten op de eigen school uitvoeren als voorbereiding op het festival.

Festivalmiddag
Leerlingen moeten voor het vak CKV buiten de lessen op school deelnemen aan verschillende culturele activiteiten. Een groot deel van deze activiteiten van verschillende culturele disciplines wordt tijdens Art2Hop aangeboden. De festivalmiddag levert daarom een belangrijke bijdrage aan de afronding van het vak CKV in het eindexamendossier.

Rouleren
Het programma vindt plaats in De Kring en bestaat uit verschillende activiteiten verdeeld over 3 rondes van 35 minuten. De leerlingen rouleren tussen de verschillende activiteiten met alle leerlingen van hun eigen school.
De organisatie tovert, als het weer mooier is dan tijdens de vorige editie, de Tongerlotuin om tot festivalterrein met diverse workshops van 4XM, zoals graffiti en beatbox. In de grote zaal van De Kring kunnen de leerlingen genieten van een indrukwekkende fysieke voorstelling van Theatermakerij STORM. In de kleine zaal kan het publiek volop meedenken en -spelen met een interactieve voorstelling van Improvisatietheatergezelschap The Big Mo; wegens groot succes al tijden een vaste gast in het programma van het festival.

Artiest
De leerlingen staan bij alle activiteiten centraal: ze doen mee aan workshops, spelen mee op het podium en krijgen de gelegenheid vragen te stellen aan echte kunstenaars. Ze zijn dus voor even artiest én festivalganger in één!