web analytics

VLP Roosendaal start jongerenafdeling

De plaatselijke partij VLP Roosendaal heeft een jongerenafdeling opgezet: JONG VLP. ‘Deze jongerenafdeling biedt jonge Roosendalers (tussen 14 – 27 jaar) de gelegenheid een uitgebreide ‘kijk in de keuken’ van de VLP te nemen, een kans om hun politieke interesses te verkennen en kennis te maken met het politieke speelveld’, zo meldt het bestuur van de partij. Vanwege corona is het overigens momenteel niet mogelijk om een officiële aftrap te organiseren.

Mooie opstap
Ook kan de jongerenafdeling gevraagd én ongevraagde advies geven. ‘Hiertoe is onder meer gelegenheid bij het wekelijkse fractieberaad. Voor jongeren met ambitie in de politiek is dit een buitengewoon mooie opstap en leerervaring voor de start van hun politieke carrière’, stelt de partij.

Platform
‘Er zijn heel wat politieke onderwerpen waar jongeren bij betrokken kunnen worden. VLP biedt jongeren vanaf nu een platform om bij die onderwerpen betrokken te raken én op te komen voor hun politieke belangen. Roosendaal is onze stad, ons thuis en onze trots. Die liefde voor Roosendaal begint al van jongs af aan. Samen maken wij van Roosendaal een gemeente waar iedereen zich veilig en thuis kan voelen!’, zo formuleert VLP de start van een jongerenafdeling.

Wonen en werken
Onderwerpen die jongeren mogelijk interesseren zijn (starters)woningen in de gemeente Roosendaal omdat ze toe zijn aan de volgende stap in hun leven. meer werkgelegenheid omdat zee niet aan een bijbaan kunnen komen of na hun studie geen werk dicht bij huis kunt vinden, of ziich niet altijd veilig op straat voelen, zo denkt VLP.

Corona
Vanwege corona is niet mogelijk om op dit moment een officiële aftrap te organiseren. Wie geïnteresseerd of gewoon nieuwsgierig is naar de komende activiteiten van JONG VLP kan contact opnemen met bestuurssecretaris Robin de Bakker via 06-29758075 of vlpbestuur@gmail.com.

De VLP is na de laatste gemeenteraadsverkiezingen met 7 zetels in de Roosendaalse gemeenteraad gekomen. Na de overstap van Eric de Regt van de Roosendaalse Lijst naar de VLP telt de fractie sinds 1 juli van dit jaar 8 leden (van de 35 raadszetels).

❯ Op de website Website JONG VLP stellen verscheidene leden zich voor