web analytics

Vlam in de pan bij Groen-Wit – RBC | wedstrijd bij 2-1 gestaakt

Bij de stand 2-1 is zondagmiddag 25 februari de wedstrijd Groen Wit – RBC gestaakt na de 51e minuut. In de eerste helft was de wedstrijd ook al voor een afkoelingsperiode van tien minuten stilgelegd.


De wedstrijd tussen de twee ploegen aan de onderkant van de 3e klasse A was in Breda op het Haags Sportpark. Voor aanvang van deze vijftiende spelronde stond Groen Wit elfde, RBC twaalfde.

De eerste helft eindigde in 1-1. Groen-Wit kwam eerst op voorsprong, maar RBC maakte de gelijkmaker. Na rust was Jovanni van Nijnatten vervangen door Wesley van Zundert.

In de 51e minuut kwam RBC weer op achterstand (2-1). Huub Schuit moest met een tweede gele kaart van het veld af wegens protesteren. De scheidsrechter legde opnieuw de wedstrijd stil. En wel voor definitief.

‘De scheidsrechter durfde het niet meer aan na vermeende bedreigingen die hij naar zijn hoofd kreeg geslingerd van de bezoekers uit Roosendaal’. meldde BN DeStem over dezze wedstrijd.

Op de website van RBC staat het volgende over het voortijdig affluiten van de wedstrijd:
‘De wedstrijd was al eerder tijdelijk gestaakt nadat de spelers van Groen-Wit het niet eens waren met een beslissing van de scheidsrechter. Een grove charge van Huub Schuit werd bestraft na ruim dertig minuten met een gele kaart. Het daaropvolgende opstootje dreigde volledig te escaleren, nadat er ook supporters van Groen-Wit vanuit de auto’s die op het parkeerterrein stonden het veld betraden. De afkoelingsperiode bood geen soelaas voor RBC. De geïntimideerde scheidsrechter floot nu tegen de Roosendalers en Groen-Wit kwam in de tweede helft al snel op voorsprong. Het vlagsignaal vanwege buitenspel van de assistent-scheidsrechter van RBC werd niet gehonoreerd. Na een opmerking van Schuit kreeg hij meteen zijn tweede gele kaart. Dat leidde tot woede aan RBC-kant, waardoor het duel definitief gestaakt werd’.

Foto’s Ad Paantjes

Groen-Wit-RBC
Onrust in de eerste helft.