web analytics

Vijftien maandan na ongeluk Beneluxflat: stellages voorkant nu weg

Aan de voorkant, aan de Laan van Brabant, zijn de stellages langs de Beneluxflat in Roosendaal inmiddels weg, aan de achterzijde is men nu bezig met ze weg te halen. De flat werd aan de twee zijden met balkons helemaal ‘ingepakt’, nadat op zondag 13 augustus 2017 een zijpaneel van een van de balkons het begaf en op het dak van de Roselaar terecht kwam. Geluk bij een ongeluk was dat het zware paneel ‘slechts’ van de eerste etage kwam.

Er werden snel maatregelen getroffen om de veiligheid van de bewoners en de directe omgeving, zoals het benzinestation en de huurders/bezoekers van De Roselaar, veilig te stellen.

Geen risico
Uit onderzoek bleek dat de balkons zelf veilig waren/zijn. Maar een klein deel van de zijpanelen was in slechtere staat. ‘We namen geen risico: de zijpanelen werden verwijderd en we brachten een noodvoorziening aan. Maar vervolgonderzoeken waren nodig om weer stappen vooruit te maken’, aldus eigenaar Alwel, die hoopt dat de grote steigers in ieder geval voor de feestdagen weg zijn.

Nieuwe zijpanelen
De tussenschotten van de balkons zijn extra verankerd en nu is men bezig met het plaatsen van 44 nieuwe zijpanelen. ‘Ze zijn van lichter materiaal en krijgen ook extra verankering. Per dag kunnen we een paar panelen vervangen. En zo komt het eind van de enorme klus in zicht. We verwachten dat het project in februari 2019 klaar is’, aldus Alwel vijftien maanden na het ongeluk.

Foto bovenaan: Aan de voorkant zijn de stellages inmiddels weg, met de hoge kraan die op de Laan van Brabant staat, worden nu de nieuwe zijpanelen naar de achterkant gebracht, en vervolgens de steiger-onderdelen weggetakeld.
 
Boven en onder: Aan de zijbalkon worden van boven naar beneden nieuwe lichtere zijpanelen geplaatst, waarna de stellage ook daar kan worden weggetakeld.
 

 
❯ Meer over de Beneluxflat