web analytics

Vijfde Septemberweekend Wouwse Plantage op 22-23 september

De Highland Games is een van de programma-onderdelen van de vijfde editie van het evenementenweekend in september, dat de activiteitencommissie van het Bewonersplatform Wouwse Plantage dit jaar in het dorp organiseert op zaterdag 22 en zondag 23 september.

Wat ooit begon als een evenement op zaterdag, groeide in een paar jaar uit tot een weekendvullend evenement. Weide Koolen, gelegen naast Plantagebaan 226, is twee dagen lang de plek waar alle activiteiten gaan plaatsvinden.

Dit jaar is er veel livemuziek aan het programma toegevoegd. Op zaterdag speelt de bekende band Baomus. Op zondag geven harmonieorkest Soli Deo Gloria en damesensemble La Lisière een concert, ondersteund door andere orkesten.

Voor de Highland Games op de zaterdag kunnen teams die bestaan uit dorpsbewoners en uit oud-dorpsbewoners zich inschrijven. De inschrijving voor de dorpsbarbecue op zaterdag staat open voor iedereen.

Programma
Zaterdag 22 september vinden van 12.00 tot 18.00 uur de Highland Games plaats. Om 18.00 uur worden de kooltjes voor de barbecue aangestoken en om 20.00 uur start de feestavond.

Zondag 23 september wordt van 9.30 tot 12.00 uur Tour de Pin(k), een toertocht voor vrouwen, gereden. De start is om 12.00. Om 13.00 uur wordt een High Tea geserveerd en om 13.00 uur start een foto-fietspuzzeltocht. Het concert van harmonie Soli Deo Gloria begint om 14.00 uur.

‘Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen of om actief deel te nemen. De toegang tot het terrein is gratis, voor sommige programmaonderdelen wordt vooraf een bijdrage gevraagd’, zo laat de organisatie weten.

Meer info is te vinden op deze websites:
❯ Website Pinse Highland Games
❯ Website Wouwse Plantage.nu