web analytics

Vijfde Kingdom Festival in Vrouwenhofpark Roosendaal (8 sept)

Op zaterdag 8 september is op en rond de skatebaan in het Vrouwenhorfpark in Roosendfaal de vijfde editie van het Kingdom Festival. Met ‘verschillende workshops, heerlijk eten, extreme sports, maximale chillheid en natuurlijk de sickste tricks van onze skaters tijdens onze skate contest’, zo kondgt de organisatie aan.

Het festival is tussen 14.00 tot 23.00 uur en de entree is gratis. Bij de workshops onder andere aandacht voor graffiti (tussen 15:00 – 18:00 uur), ook een vast onderdeel van het Kingdom Festival. Er is altijd wel een aantal graffiti-kunstenaars bezig en er wordt het nodige graffiti-werk geëxposeerd. Voort dit jaar zijn aangekondigd The Loods H.O.F., Rotsok, Dystorte, Múz Spaans en Steven Hopman.

Muziek
De muziek wordt verzorgd door (vooral) regionale en lokale artiesten. Lorenzo Nicolai a.k.a. Lolo draait ’s middags vooral hiphop en hij is tevens MC tijdens de skatewedstrijd. ’s Avonds staan Azzeration, Qynn en het dj duo ONRUST&KLUIN op het programma.

Nieuw is een tokkelbaan, waarvoor een samenwerking is aangegaan met klimcentrum Yellow Stone, dat gevestigd is op het Red Band Sportpark aan de Buijenstraat in Roosendaal.

Skatewedstrijd
Ook is er een skatewedstrijd, waarmee honderd euro te winnen is. Naar verwachting doen daar 20 tot 25 skaters aan mee, die elk in twee keer één minuut de tijd krijgen om hun skills te laten zien. De besten komen in de halve finale en de echte finale.
Run 1 is tussen 16:00-17:00 uur, run 2 tussen 18:00 – 19:00 uur, aansluitend de finales en prijsuitreiking. Tussen 17:00 – 18:00 uur is de kidswedstrijd met prijsuitreiking.

Het festival vindt voor de laatste keer plaats in het Vrouwenhofpark.

❯ Fotoalbum sfeerimpressie Kingdom Festival Roosendaal 2016 (46 foto’s op Facebook)