web analytics

Vier rondleidingen in zomer 2019 over Landgoed Wouwse Plantage

Ook in 2019 verzorgt heemkundekring De Vierschaer uit Wouw weer rondleidingen onder leiding van een gids over Landgoed Wouwse Plantae. Deze rondleidingen zijn op de woensdagmiddagen van 24 en 31 juli en 7 en 14 augustus.

De rondleiding vertrekt om 14:00 uur bij het Plantage Centrum (Plantage Centrum 1) in Wouwse Plantage en duurt tot 15:30 uur en gaat onder andere langs het witte kasteeltje, het jachthuis, de houtzagerij (met demonstratie) en het brandweermuseum.

Kaarten kosten vijf euro, voor kinderen en 65+ vier euro.

Aantrekkelijk
Na de modernisering van de wandelroutes in het landgoed in 1987, is het er sindsdien zeer aantrekkelijk om er te wandelen. Drie bewegwijzerde (vrij toegankelijke) wandelroutes zorgen ervoor, dat de bezoeker het bos in al zijn variëteiten te zien krijgt.

Informatiecentrum

Er is langs de Plantagebaan, de weg die het landgoed als het ware in twee gedeelten snijdt, een onbemand informatiecentrum ingericht.

Privé-bezit
Het woeste gedeelte is behoorlijk heuvelachtig en van één van de heuvels wordt beweerd dat het een prehistorische grafheuvel zou kunnen zijn. Het landgoed zelf met de bebouwing is als privé-bezit naast de wandelroutes niet vrij toegankelijk, maar wordt op speciale dagen wel opengesteld voor het publiek.

❯ Website De Vierschaer Wouw
❯ Info landgoed Wouwse Plantage