web analytics

Vier doorzoekingen op hennep in de regio

De politie heeft woensdag 22 november in de regio vier panden doorzocht, omdat daar mogelijk een hennepkwekerij aanwezig kon zijn. Zo werd in Bergen op Zoom in een loodfs aan de Calandweg een hennepkwekerij ontdekt waar 510 hennepplanten waren geoogst.

De bewoner werd aangehouden. In de woning werd een handelsvoorraad hennep en XTC pillen aangetroffen. De bewoner is voor nader onderzoek ingesloten.

In Fijnaart stonden in een woning aan de Hazebrouckstraat in een kweektent tien forse hennepplanten.

In een huurwoning aan het van der Slikkeplein in Poortvliet vond de politie een hennepkwekerij. In drie kweektenten stonden 146 hennepplanten met de benodigde kweekapparatuur. De politie nam de goederen in beslag. Uit onderzoek werd vastgesteld dat hier minimaal twee voorgaande hennepoogsten waren geweest. De woningstichting werd op de hoogte gebracht.

In Tholen werd in een huurwoning en schuur aan de Van Zoutziedersdreef een kwekerijruimte aangetroffen. De oogst was al enige tijd geleden weggehaald. Ook hier bleek dat de elektriciteit illegaal werd afgetapt. De 28-jarige bewoner werd aangehouden en verhoord. In de kwekerij stond een gestolen buitenboordmotor. De eigenaar had eind juni aangifte gedaan dat de motor in Tholen was gestolen. De woningstichting werd op de hoogte gebracht.

Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Degenen die niet werden aangetroffen worden later verhoord en moeten zich op een later tijdstip bij de rechter verantwoorden. Alle inbeslaggenomen goederen en planten zijn ter vernietiging overgebracht.