web analytics

‘Vier de Vrijheid’ in Roosendaalse bibliotheek (30 okt)

Voor woensdag 30 oktoberis is in de bibliotheek aan de Markt 54a in Roosendaal een programma voorbereid dat volledig gericht is op die bevrijding van Roosendaal en de omgeving.  Het wordt een avond vol poëzie, muziek en lezingen over het Roosendaal van toen én het Roosendaal van nu. De entree is gratis.

Lezing Joss Hopstaken
Het klapstuk van deze avond wordt volgens de organisatie een lezing van Roosendaals bekendste historicus, Joss Hopstaken. Hij neemt de bezoekers mee terug in de tijd en vertelt over de oorlog, de bevrijding en de wederopbouw van Roosendaal én de omliggende dorpen.  De avond wordt muzikaal omlijst door de muzikanten van Jazz750, stadsdichter Eric van Deelen draagt zijn poëzie voor én hij neemt ook nog een paar lokale dichters met zich mee.

Gedichten en foto’s
Daarnaast wordt een essay over vrijheid voorgelezen, een gedicht van Claudius Prinsen die burgemeester was in tijden van de oorlog, er is een expositie van foto’s die allemaal op 30 oktober 1944 gemaakt zijn én een foto expositie met 25 bekende Roosendaalers. Zij hebben allemaal een boek uitgekozen dat volgens hen bevrijding of vrijheid symboliseert.

Voor deze avond hebben de literaire stichting De Witte Roos en de bibliotheek VANnU de handen ineen gestoken. Het is in oktober preies 75 jaar geleden dan Roosendaal en de vijf omliggende dorpen werden bevrijd.Het programma begint om half acht, inloop vanaf 19:00 uur.