web analytics

Vier dagen lang Dorpsfeesten Moerstraten (27-30 juni)

Voor de 33e keer staat het dorp Moerstraten eind juni in het teken van de Dorpsfeesten. Die beginnen dit jaar op donderdag 27 juni met een bejaardenmiddag. De afsluiting is zondag 30 juni met een gezamenlijke barbecue tussen 17:30 – 19:30 uur. Wie er dan nog geen genoeg van heeft, kan naar de ‘after party’ in café Bakker.

De bejaardenmiddag op donderdag is niet alleen voor dorpsgenoten. Ook ouderen uit de omliggende dorpen zijn welkom op deze middag met bingo, rad van avontuur en de trekking van de Grote Loterij.

Musical
Donderdagavond is het feest voor de jeugd in de tent. Dan wordt de jaarlijkse musical opgevoerd. Dit jaar is dat de ‘Lachfactor’. Dat wordt vast lachen geblazen. Na afloop is er nog tot ongeveer half twaalf disco met muziek voor vooral de jongere jeugd.

Volksspelen
Vrijdag 28 juni is de dag van de Volksspelen. Die beginnen om 13:00 uur voor de schooljeugd. Hier doen in totaal wel zo’n tweehonderd kinderen aan mee, want behalve de ‘eigen’ schooljeugd komen ook de leerlingen van de groepen 5, 6, 7 en 8 van De Stappen uit Wouw naar het feest in Moerstraten.

’s Avonds tegen 18:30 uur klinkt het startsignaal voor de Volksspelen voor de ouderen. Die strijden in teams van een man of acht voor de eeuwige roem. Na tienen is er een feestavond (voor jong en oud) met DJ Peer en ‘enkele verrassingsoptredens’. De entree is gratis.

Fietsen en playbacken
Fietsen en playback zijn de bestanddelen voor zaterdag 29 juni. Voor de familiefietstocht door de mooie omgeving starten om 13:00 uur de eerste deelnemers. Tegen 17:00 is iedereen naar verwachting weer terug om bij de prijsuitreiking te zijn.
De traditionele playbackavond begint om 21:30 uur. De deelnemers worden aangekondgd door Ad Bartels en beoordeeld door een jury, die tegen half twee de winnaars bekend zal maken. Het wordt dus een latertje.

Familiedag
Zondag wordt de 33e editie van de Dorpsfeesten Moerstraten afgesloten met de familie/vriendendag. Vanaf 11:00 uur zijn er activiteiten als een 4×4 voetbaltoernooi en een rondje boerengolf. Ook kan worden deelgenomen aan een wandelexcursie naar een modern melkveebedrijf in de buurt. En dan tot slot van 17:30 – 19:30 uur de gezamenlijke barbecue.