web analytics

Vier Bulgaren aangehouden in hennepkwekerij aan Gastelseweg

In een woning aan de Gastelseweg in Roosendaal is vrijdagavond 16 maart een hennepdrogerij aangetroffen, waar bij elkaar circa 15 kilo aan henneptoppen lagen te drogen. In het pand werden vier Bulgaren, drie mannen (19, 21 en 40 jaar) en een vrouw (18), aangehouden.

Medewerkers van de gemeentelijke afdeling Toezicht en Handhaving roken vrijdagavond in de omgeving van de Jacob van Heemskerckstraat/Gastelseweg hennep. Ze waren daar onderzoek aan het doen vanwege meldingen van stankoverlast, veroorzaakt door wiet. Gewaarschuwde politiemensen roken de hennepgeur ook, het sterkst achter een pand aan de Gastelseweg. Er werd met hulp van een warmtecamera een verder onderzoek ingesteld.

Azijn
Dit leidde tot een positieve meting naar een van de panden. Na aanbellen deed daar een Engels sprekende man open. In de woning rook het sterk naar azijn. Er stond op een pan op het fornuis waarin een doorzichtige vloeistof werd opgewarmd.

De agenten kregen sterk het vermoeden dat dit bedoeld was om de hennepgeur te maskeren. Er waren drie mannen en een vrouw aanwezig. Op de tweede verdieping werd een hennepdrogerij aangetroffen. Hierop werden de vier aanwezige personen gearresteerd. Na weging bleek het te gaan om een totaalgewicht 15050 gram aan gedroogde henneptoppen.

Drugssquad

Het onderzoek werd verricht door de Roosendaalse drugssquad. Dat is een integraal team dat snelle interventies doet bij drugsoverlast. Die overlast kan bijvoorbeeld bestaan uit drugshandel op straat of vanuit een woning, of de productie van hard- en/of softdrugs. Het team is geformeerd uit medewerkers van de politie en buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeente Roosendaal en is in het leven geroepen om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen.