web analytics

Vier bekeuringen voor Roosendaalse bromfietser in één keer

Een 22-jarige Roosendaalse bestuurder van een brommer heeft vrijdagavond 4 december vier bekeuringen in één keer gekregen. Het begon ermee dat hij (te vroeg) door het rode licht bij een spoorwegovergang op de Kade reed. Daar stond ook een motoragent, die wel wachtte tot het licht gedoofd was, en toen achter de brommer aan ging.

De agent gaf de bestuurder toen een stopteken, maar daar voldeed de man niet aan. Even later kon de motoragent de weg blokkeren en moest de brommerrijder wel stoppen. De papieren van de bestuurder werden gevraagd. De man, een 22-jarige inwoner van Roosendaal, bleek geen rijbewijs te hebben. Ook zei de man dat hij geen identiteitsbewijs bij zich had.

De brommer stond niet op naam van de bestuurder, dus zowel de bestuurder als de brommer zijn meegenomen naar het bureau. Daar heeft de Roosendaler een verklaring afgelegd. Hierna is hij naar huis gestuurd met vier bekeuringen op zak. Eén voor het rijden door het rode licht, één voor het negeren van een stopteken, één voor het niet hebben van een rijbewijs en één voor het niet tonen van het identiteitsbewijs. De brommer staat nog op het bureau. Die wordt onderzocht.