web analytics

Vernieuwing Woonboulevard Oostplein in Roosendaal schiet op

De herontwikkeling van de verouderde Wonoboulevard Oostplein in Roosendaal nabij Go Stores langs de Rucphensebaan nadert zijn voltooiing. De nieuwe brasserie met ruim terras langs de Rucphensebaan is inmiddels in gebruik. Het oude horecapunt is gesloopt, waardoor de toegang naar de woonboulevard ruimer is geworden. Ook is de verbinding tussen woonboulevard en het Go Stores-gedeelte met BCC en Gamma logischer geworden.

Door de ligging bij afslag 23 van de A58 (Roosendaal Oost) is het gebied ook makkelijk bereikbaar voor bezoekers uit omgeving Zeeland, Noord-Brabant en België. Op dit moment zijn Jysk, Keukensale.com, Roobol, Lampidee en Kwantum op Oostplein gevestigd. Er zijn nog vier units beschikbaar. In totaal is er plm 15.000 m2 winkeloppervlakte gemaakt. De winkels zijn 7 dagen per week geopend en er zijn 265 gratis parkeerplatsen. Het doel van de renovatie is om ‘de meest spraakmakende woonboulevard in de regio te worden’.

Rucphensebaan

De gemeente heeft een aantal aanpassingen aan de Rucphensebaan gerealiseerd om de toegangen voor bezoekers naar de parkterreinen van Go Stores en de Woonboulevard te verbeteren. De weg is ter plekke verbreed en de kruising naar de entrees is verbeterd, waardoor het ook wat makkelijker is geworden om van het ene naar het andere terrein te gaan. En door een verbetering van de aansluiting Rucphensebaan – De Meeten is ook de toegankelijkheid vanaf bedrijventerrein De Meeten verbeterd.

Retail Estates
De Woonboulevard Oostplein is sinds 2017 eigendom van vastgoedeigenaar Retail Estates. De verouderde staat van het winkelcomplex en gewenste vestiging van nieuwe woonformules zijn de aanleiding geweest voor de eigenaar om het complex te vergroten en te renoveren om het weer toekomstbestendig te maken. Nieuwe huurders tekenen in principe een contract voor tien jaar, met mogelijke verlengingen voor (steeds) vijf jaar.

❯ Verhuurbrochre Oostplein (pdf)