web analytics

Vernieuwing fietspaden Schneiderlaan begint 15 okt

Op maandag 15 oktober (herfstvakantie) wordt begonnen met de vernieuwing van de fietspaden langs de Burgemeester Schneiderlaan in Roosendaal. Het werk wordt door aannemer BAM uitgevoerd en duurt ongeveer 7 tot 8 weken, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Wortelopdruk zorgt voor hobbels op het fietspad aan de Burgemeester Schneiderlaan. In het verleden zijn regelmatig opknapwerkzaamheden uitgevoerd, maar de wortelopdruk is nu zo ernstig dat er besloten is om de fietspaden opnieuw aan te leggen.

Verlegd
Het fietspad aan de noordzijde wordt een beetje opgeschoven. Zo krijgen de bomen aan die kant de ruimte. Met het aanleggen van wortelschermen wordt de kans op opdruk veel kleiner.

Aan de zuidzijde staan naast het fiets/voetpad aan beide kanten bomen. Dit fietspad kan niet worden opgeschoven. Ook hier worden bij de aanleg wortelschermen ter voorkoming van wortelopdruk aangelegd. Verder worden de tegels van het voetpad opnieuw gelegd.

Scholieren

De aanleg van het fietspad aan de noordzijde duurt ongeveer 3 weken, van de zuidzijde ongeveer 4 weken. Begonnen wordt in de herfstvakantie, aan de noordzijde om de overlast voor de scholieren zo min mogelijk te laten zijn. Er komen omleidingsroutes, waarover ook de betrokken scholen geïnformeerd zijn.

Zo wordt het fietsverkeer omgeleid als aan de noordelijke kant wordt gewerkt.