web analytics

Verkoop toekomstige woningen Kademeester gestart

Vanwege corona-maatregelen is afgelopen weekend in betrekkelijke stilte de verkoop van de woningen in het woonproject Kademeester aan het Kadeplein in Roosendaal opengesteld. In en bij het oude PNEM-gebouw aan het Kadeplein komen 32 wooneenheden, bestaande uit 3 woningen, 25 appartementen en 4 penthouses. Voor prijzen tussen de 174.000 en 475.000 euro. Met de bouw wordt begonnen als tenminste 70 procent is verkocht.

Voor de sloop wordt een half jaar uitgetrokken, voor de nieuwwbouw circa anderhalf jaar, zo is op de website www.Kademeester.nl te lezen. Via die website kunnen belangstellenden zich melden voor een persoonlijk gesprek op locatie met de makelaar op vrijdag 16 of zaterdag 17 oktober, op een afgesproken tijd. Dat is nodig, omdat in deze corona-tijd een traditionele start-verkoopdag niet mogelijk is.

Tweedelig
‘Kademeester’ wordt een tweedelig gebouw: deels nieuwbouw, deels verbouwing van het bestaande voormnalig kantoorgebouw, dat ontworpen is door de bekende Roosendaalse architect Jacques Hurks en gebouwd is tussen 1956 en 1959. De naam is is ontleend aan het vroegere beroep, waarbij de opzichter de wacht houdt rondom de kade. Die naam sluit ook mooi aan bij de ligging aan het Kadeplein. De woningen aan de voorkant van het gebouw krijgen zicht op ‘het levendige Kadeplein’, de woningen aan de zij- en achterkant hebben zicht op het water.

‘Ultiem comfort’
Het complex wordt in de markt gezet als ‘een gebouw voor stedelijk georiënteerde bewoners’. De brochure-schrijvers hebben hun best gedaan: ‘Kies voor een gelijkvloers appartement met een privé terras aan de groene stadse binnentuin, geniet van het uitzicht over de ontwakende stad in een appartement op de 1e of 2e etage of kies voor een luxe penthouse met een privé terras op de daktuin. Beleef het ultieme comfort en geniet van het karakteristieke pand aan de Kade in Roosendaal’.

Volledig gestript
Kopers in het bestaande gedeelte hoeven zich overigens geen zorgen te maken dat ze in een ‘oud gebouw’ komen te zitten. ‘Het bestaande pand wordt volledig gestript en gedeeltelijk gesloopt en daarna opnieuw opgebouwd conform de huidige eisen die opgenomen zijn in het Bouwbesluit’, zo wordt hen gerustgesteld.

Commerciële ruimtes
Op de begane grond komen commerciële ruimten, maar de invulling is nog niet bekend. ‘Het bestemmingsplan is hierin leidend en dat geeft de volgende mogelijkheden aan: detailhandel, dienstverlening, kantoren, maatschappelijke voorzieningen en horeca’, meldt de website. De appartementen worden gasloos uitgevoerd en voorzien van stadsverwarming afkomstig van de DER (Duurzaam Energiebedrijf Roosendaal).

Parkeren
Over parkeermogelijkheden wordt gezegd: ‘Een gegarandeerde parkeerplaats wordt gerealiseerd in een nieuwe parkeergarage bereikbaar over de loopbrug aan de andere kant van het water. Een abonnement voor deze parkeerplaats is niet in de prijs inbegrepen. Overigens is het gebouw wel met de auto bereikbaar indien nodig’.

Type woningen
– Kadewoning (transformatie): 3 ruimtelijke Kadewoningen. Prijzen vanaf € 359.000,-.’In elk van de drie Kadewoningen heb je het beste van twee werelden. Als je jouw woning binnenstapt voel je de ruimtelijkheid van een huis en het sociale aspect van een wooncomplex’.
– Appartement (transformatie en nieuwbouw): 25 appartementen, Prijzen vanaf € 174.000,-. ‘Door de diverse indelingen is er voor ieder wat wils. Kies je voor leuke hoekjes, een appartement in de hoek met ruim uitzicht of heb je liever maar één buur? Het is er allemaal!’
– Penthouse (transformatie): 4 penthouses. Prijzen vanaf € 339.000,-. ‘Een knipoog naar vroeger. Stuk voor stuk zijn de vier penthouses voorzien van de karakteristieke details die het pand rijk is. Zo blijven de houten balken in het zicht en vormen een echte blikvanger’.

De betrokken makelaars zijn Van der Eijken Makelaardij en Bob van Dijk Makelaardij. Kademeester is een project van BVR VastgoedOntwikkeling BV

❯ Website Kademeester Roosendaal
❯ Over Kademeester op website Stadsoevers
❯ Kademeester op Funda.nl

Foto boven: Bron: website Kademeester.nl