web analytics

Verkoop 21 woningen in Roosdregt gaat beginnen

Er komt een volgende stap in het plan Roosdregt in het centrum van Roosendaal. Op donderdag 22 maart start de verkoop van 21 woningen. Het gaat om vijf patiowoningen en 16 stadswoningen aan de Van Dregststraat en de Laan van Luxemburg.

De patiowoningen en vier stadswoningen komen aan de Van Dregtstraat, de 12 andere stadswoningen aan de Laan van Luxemburg, in het verlengde van het blokje van zes stadswoningen dat in 2016 is gerealiseerd.

Eerder, in 2011, werden twee patiowoningen en een blokje van vijf stadswoningen aan de Van Dregtstraat gebouwd. Het aanvankelijke plan, zoals dat in 2010 werd gepresenteerd, sprak van zestig woningen.

Parkeerterrein
Het bouwterrein ligt op de plek van het voormalige parkeerterrein Van Dregtplein, en aan de Laan van Luxemburg, waar destijds een schoolgebouw gesloopt werd voor het woningproject. Een groot deel van het terrein heeft jaren braak gelegen. Nadat de plannen destijds gemaakt waren, veranderde de economische situatie zodanig dat de bouwplannen de ijskast in gingen.

Inmiddels heeft een andere planontwikkelaar zich over het plan ontfermd. Dat is Projectbedrijf Bemog uit Zwolle. De start van de verkoop is donderdagavond 22 maart in het gebouw van de Rabobank aan de Laan van Limburg 2 in Roosendaal. Dat is letterlijk op een steenwotrp afstand van het plangebied. Belangstellenden kunnen daar van 19:00 – 21:00 uur terecht.

❯ Website Roosdregt

Foto boven: De aankondiging van de bouwactiviten aan de Laan van Luxemburg en de Van Dregtstraat.
Foto’s onder: Impressies van de woningen op de website Roosdregt.nl


Stadswoningen aan de Laan van Luxemburg.
 


Patiowoningen aan de Van Dregststraat.