web analytics

Verkeersmaatregelen in nieuwe Badhuisstraat bij parkeerterrein

De reconstructie van de Badhuisstraat in Roosendaal is klaar. Vrijdagmiddag 10 mei ging de weg weer open. Onder de rijbaan loopt een nieuw riool, waarboven een nieuw wegdek van nieuwe klinkers kwam. Parkeervakken en parkeerhavens zijn duidelijk herkenbaar door donkere klinkers. Wat verder opvalt zijn nieuwe verkeersvoorzieningen en -regels bij het parkeerterrein van Big Gym.

Tussen de (met verkeersborden geregelde) aparte in- en uitrit is de weg versmald en auto’s mogen het parkeerterrein alleen nog maar linksaf verlaten, dus richting overweg/Kade. Die maatregels is volgens de gemeente genomen om de verkeersdruk op de Boulevard Antverpia te verminderen.

‘Dit is wel even wennen’, meldt de gemeente op zijn Facebookpagina. En dat is het, zo bleek ons ter plekke. In de drie minuten die wij daar waren voor een foto, reden twee auto’s de inrit uit, en gingen daarna gewoon rechtsaf, want – er blijkbaar van uitgaande dat niemand een halve meter door het eenrichtingsverbod van de ingang zal rijden – staat daar geen bord met de gewenste rijrichting.

De Badhuisstraat (en de in- en uitgang van het parkeerterrein) gezien vanuit de richting Boulevard Antverpia.
 
Bij de uitgang (het dichtst bij de spoorwegovergang) wordt de gewenste rijrichting aangegeven: alleen linksaf..
 
De ingang ligt aan de kant die het verst van de spoorwegovergang ligt. Is dus geen uitrit.
 
Ook in een stuk van de Boulevard Antverpia is het wegdek vernieuwd, en zijn enkele verkeersremmende ‘bultjes’ aangebracht, plus bij de ingang van basisschool De Blokwei een zebrapad. Voor rolstoelers lijkt gezien de helling en de bloembak wel enige stuurmanskunst vereist…