web analytics

‘Verhalentelefoon’ maakt bijdrage voor Verhalenbank gemakkelijk

Voor in de Museumweek van 20 t/m 26 april lanceert Museum Tongerlohuys in Roosendaal de ‘Verhalentelefoon’. Mensen kunnen hun verhaal voor de Verhalenbank dan telefonisch vertellen aan een medewerker van het museum. Die schrijft er vervolgens een verhaal van voor de Verhalenbank, die te vinden is op de website van het museum.

De verhalenbank staat open voor verhalen die absoluut niet vergeten mogen worden. Dat kan een jeugdherinnering zijn, een anekdote, een dagboekfragment, een verhaal van lang geleden of juist van vorige week.

Mailtje voor afspraak
Dat kan het hele jaar via de website van het museum, maar in de week van de Verhalentelefoon dus ook telefonisch. Wie er gebruik van wil maken, kan een mailtje sturen naar laura.hondebrink@dekringroosendaal.nl met daarin naam, leeftijd, woonplaats, telefoonnummer en een korte omschrijving waar uw verhaal over gaat. Daarna wordt een afspraak gemaakt voor een telefonisch gesprek.

Tot leven
‘Geschiedenis is overal, maar door verhalen komt ze pas echt tot leven. Veel alledaagse gebeurtenissen uit het heden en verleden zijn niet terug te vinden in musea of archieven, maar vormen wel een heel belangrijk onderdeel van de historie van een stad of een dorp. Het zijn persoonlijke geschiedenissen die niet vergeten mogen worden’, aldus het museum.

Bewaard
Het Tongerlohuys verzamelt deze verhalen. Mensen kunnen hun persoonlijke geschiedenis die niet vergeten mag worden optekenen en insturen. Deze wordt opgeslagen in de online Verhalenbank waar ze zorgvuldig bewaard worden en andere mensen ze kunnen inzien en lezen. ‘Samen geven al die verhalen een uniek stukje geschiedenis van Roosendaal en omgeving weer’, aldus Tongerlohuys.
Op 10 april stonden er in de Verhalenbank 414 ‘verhalen’.