web analytics

Verdachte van overval Bakker Bart aangehouden

De politie heeft dinsdag 29 september naar aanleiding van een sinalement een 35-jarige verdachte uit Bergen op Zoom aangehouden in het onderzoek naar de overval op Bakker Bart aan de Nieuwe Markt in Roosendaal op 28 augustus. De man zit vast voor nader onderzoek, zo heeft de politie woensdag gemeld.

Maandagavond 28 september was in het programma Bureau Brabant op Omroep Brabant een reconstructie van de overval te zien. De politie was toen nog op zoek naar de dader.

Op vrijdagochtend 28 augustus om 06.30 uur, werd de vestiging van Bakker Bart aan de Nieuwe Markt in Roosendaal overvallen. Die ochtend was een vrouwelijk personeelslid als eerste in de zaak. Vanaf ongeveer 06.00 uur was ze bezig met de voorbereidingen van de dag.

Onder schot
Een half uur later stormde de overvaller binnen en hield haar onder schot met een pistool. Ze moest mee naar het kantoor en moest daar geld afgeven. De overvaller stopte dat in een tas, die hij weer in een tas van Bakker Bart deed. De overvaller zei dat de vrouw in het kantoor moest wachten. Terwijl ze dat deed ging hij er van door. De overvaller staat op beeld, zo liet de politie weten.