web analytics

Verdachte met mes aangehouden na overval cafetaria St. Josephstraat

Na een overval op cafetaria Harte 5 aan de Sint Josephstraat heeft de politie maandag 12 februari aan het begin van de avond tijdens een zoekactie een verdachte aangehouden. Dat gebeurde in de Kardinaal van Russumstraat. De verdachte is 17 jaar.

De politiemeldkamer kreeg rond 16.40 uur een melding van een overval op het cafetaria. De dader bedreigde een medewerker met een mes en vluchtte te voet weg met de kassa. Onmiddellijk werd een signalement van de overvaller verspreid en zochten diverse politie-eenheden de omgeving af. Agenten zagen een man lopen, die aan het signalement voldeed.

De omgeving werd afgezet en mede dankzij een alerte getuige werd hij daarna in de Kardinaal van Rossumstraat aangehouden. Het gaat om een 17-jarige jongeman uit Roosendaal. Hij is voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht.

Roselaar
Maandagmiddag rond 15.30 uur vond een poging tot overval plaats op een winkel aan de Roselaar. De dader bedreigde een medewerker met een mes. Hierop werd een interne alarmknop ingedrukt, waarna enkele andere medewerkers onmiddellijk in actie kwamen. De dader koos eieren voor zijn geld en vluchtte zonder buit. De politie onderzoekt of de jongeman ook bij dit incident was betrokken.