web analytics

Vera Bruijns maakt cover van zevende Sjors-boekje

Vera Bruijns uit groep 8 van KPO basisschool de Klaverweide uit Roosendaal heeft woensdagmorgen 12 februari het eerst gedrukte Sjors Sportief-boekje uitgereikt gekregen. Haar tekening van Sjors Sportief/haarzelf met een korf en diverse andere sporten is door een jury van alle buurtsportcoaches en vakdocenten gym van Stichting Sportservice Noord-Brabant (SSNB) gekozen als mooiste tekeningen uit veel inzendingen voor de tekenwedstrijd.

Voor Vera, haar klas, haar docent Wouter Krebbeks en gymdocent Stefan Dirven van SSNB was het een speciale ochtend. Alle betrokken partijen die dit sportstimuleringsproject mogelijk maken, waren speciaal voor haar bij de officiële kick-off van Sjors Sportief 2020.

Kick off
Jerome de Clercq (SSNB) die dit project coördineert in Roosendaal, was er samen met de gasten wethouder Sport René van Ginderen, namens Rabobank Zuidwest Brabant Caroline de Klerk en Süleyman Yüzgülen, en Francy Martens van Krazy Kangeroo.
Vera mocht samen met de gasten de officiële kick off doen door een wedstrijdje te spelen in haar sport korfbal. Na een spannende wedstrijd die uiteindelijk gewonnen werd door Caroline de Klerk, werd de prijs voor de tekenwedstrijd uitgereikt aan Vera en haar klas. Zij hebben een uitstapje naar Krazy Kangeroo gewonnen.

Zevende editie
Alle oudste leerlingen van de basisscholen uit de gemeente Roosendaal ontvingen afgelopen week de zevende editie van het Sjors Sportief-boekje. In dit boekje staan sportieve kennismakingsactiviteiten bij sportclubs waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met een sport. Vorig jaar schreven er tweeduizend kinderen zich in.

De inschrijving start op woensdag 12 februari om 16.00 uur op www.sjorssportief.nl.

Hele schooljaar
Kinderen kiezen in het boekje een sport die ze leuk lijkt. Ze kunnen kennismaken met meer dan vijftig sportieve activiteiten zoals badminton, dansen, lasergamen, tafeltennis, paardrijden en tennis. Ze mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als ze zelf willen. Het hele schooljaar door kunnen ze zich inschrijven voor Sjors Sportief en deelnemen aan activiteiten.

Stichting Paul
Naast de vele sporten die er in het boekje staan, is er ook ruimte gemaakt voor Stichting Paul, een Roosendaals initiatief opgericht voor kinderen uit minder bedeelde gezinnen om deze te financieel te ondersteunen, zodat ook zij kunnen sporten.

Foto boven: Vera, haar klas, de gasten en de door Vera getekende cover van de zevende editie van het Sjors-boekje.