web analytics

Veertien bands op Blommenkinders 2018 (29 juli)

Op Blommenkinders 2018 treden op zondag 29 juli veertien bands op in het Vrouwenhofpartk in Roosendaal. Nieuw is een vierde podium: het Rocket Podium, de plaats om te experimenteren. Jan Akkerman, Ralph de Jongh en Big Dave spelen mee in de eindjam. Kaarten kosten in de voorverkoop veertien euro.

Blommenkinders wordt weer gecombineerd met het Park festival. ‘Met spetterende live muziek uit sixties, seventies, eighties en nineties. Voor velen wordt dat een feest der herkenning. En voor jongere generaties een kennismaking met ‘toen’’, zo kondigt de organisatie aan.

Het festival wordt ook in 2018 gepresenteerd door René Bruijnincx. ‘Zijn outfits zijn, zacht gezegd, ‘opvallend’. In 2016 was hij een wandelend testbeeld. Een jaar later een ontploft verfblik. Het is raden naar hoe hij zich dit jaar zal manifesteren. Het zal waarschijnlijk weer ‘apart’ zijn.

Marktje
Op het terrein is ook weer een intieme markt waar leuke spulletjes voor een mooie prijs op de kop kunnen worden getikt. Er zijn kraampjes met onder andere oosterse artikelen, tweedehands boeken, elpees en singles, festival merchandise, kleding, sieraden, edelstenen, krachtstenen, therapeutische stenen en henna tattoos en nog veel meer.

Kids
De (klein)kids van de Blommenkinderen hebben in het Rosarium ook nu een eigen plek. De jongste Blommenkinders kunnen gratis deelnemen aan een aantal activiteiten. Kids kunnen zich laten schminken. Er zijn super leuke workshops die worden verzorgd door De Meisjes Van Willem en Adelheid. Voor het tweede achtereenvolgende jaar is een avontuurlijk autoparcours uitgezet waar jonge coureurs zich even Max Verstappen kunnen wanen.

Fotomoment: John & Yoko. De Amsterdamse Hilton Bed-In Suite uit 1969 wordt naar Roosendaal verplaatst. Laat je fotograferen als John of als Yoko. Hair Peace en Bed Peace!
Armand Museum Herman en Hanny tonen in hun mini museum unieke stukken uit hun in vele jaren opgebouwde Armand-collectie. Naast de vele items kan Herman vele, vaak hilarische, verhalen vertellen over en uit het leven van oer-hippie Armand.

 

P R O G R A M M A 2 0 1 8
(Bron: ❯ Website Blommenkinders
check eventuele aanvullingen)

HOOFDVELD

13.30 – 14.30 uur: Van Brenghe
Stonden in het voorprogramma van Golden Earring en Blof en op heel veel festivals. Met vijftien jaar ervaring spelen deze veertigers moeiteloos covers van allerlei soorten bands. Van hard tot zacht. Van langzaam tot snel. Van Queen tot Alice Cooper. Van Steppenwolf tot Bruce Springsteen. Van Rammstein tot Coldplay. En dat ook nog eens op topniveau.
14.45 – 15.45 uur: Letz Zeppelin
In 2016 won de jonge Belgische band Letz Zeppelin de Belgisch/Luxemburgse editie van de prestigieuze bandwedstrijd ‘Clash Of The Coverbands’. Sindsdien speelde Letz Zeppelin op talloze podia. En perfectioneerden ze hun Led Zeppelin sound. Hoe dat nu klinkt? Lekker! Echt lekker… Overheerlijk zelfs.

16.00 – 17.15 uur: RU2
De in 1976 opgerichte Ierse band U2 scoorde in haar bestaan een haast eindeloze rij met mega hits. In de huidige Top 2000 staat de band met maar liefst 24 (!) hits genoteerd. RU2 speelt het repertoire van hun grote voorbeelden met dezelfde passie. En RU2 kan kiezen uit de indrukwekkende lijst hits zoals: With Or Without You, Sunday Bloody Sunday, One, Where The Streets Have No Name.

17.30 – 18.45 uur: My Brainbox ft. Jan Akkerman en Bert Heerink
Meester-gitarist Akkerman, in 1973 uitgeroepen tot beste gitarist ter wereld, stond eind jaren zestig mede aan de basis van het legendarische Brainbox. Met de vijf mans formatie My Brainbox herleven gouden tijden. Met nummers als Down Man, Summertime, Dark Rose, Woman’s Gone, Sea Of Delight en Scaraborough Fair. Niemand minder dan Bert Heerink (Vandenberg) neemt de zangpartijen op zich.
Jan Akkerman neemt, met o.a. Ralph de Jongh, om 19.15 deel aan de jamsessie op het Rocket Podium.

19.00 – 20.15 uur: Cannon Ball (tribute to Supertramp)
‘We vonden het wel aardig om voor deze Frans/Belgische band een Duitse recensie te gebruiken: “Eine Band, die Supertramp so perfekt covern, dass man sie vom Original kaum unterscheiden kann. Schliesst man bei Songs wie Logical Song oder Bloody Well Right die Augen, kann man sich Roger Hodgson beziehungsweise Rick Davis nicht nur vorstellen, man spürt, hört und fühlt sie buchstäblich in jedem Ton und in jeder Oktave”, zo kondigt Blommenkinders deze band aan.

20.30 – 21.45 uur: The Beatles Revival
Tijdens de tiende editie van het Blommenkinders Festival speelde de uit Tsjechië afkomstige The Beatles Revival de sterren van de Roosendaalse hemel. ‘En meteen kregen we de vraag: “Komen ze nog een keer terug?” Die vraag kunnen we nu, met heel veel plezier, met een volmondig ‘Yeah, Yeah, Yeah!’ beantwoorden. So let us introduce to you the one and only The Beatles Revival Band!

22.00 – 23.00uur: Massada
Massada staat voor Latijns-Amerikaanse ritmes en percussierock, overgoten met een pittig en spicy Moluks sausje. Al meer dan 30 jaar actief, wat heet, hyperactief. Met een mooi lijstje hits op hun naam. Onder leiding van oprichter/frontman Johnny Manuhutu speelt Massada energieker en doorleefder dan ooit. Hun publiek aanstekend met ‘latin-fever’.

ROCKET PODIUM

14.15 – 15.00 uur: The Wild Century
In een met sitar gestemde kosmische dimensie pompen harmonische bassen en mantrische ritmes, terwijl de astralen hun etherische grooves projecteren op ieders luciditeit. Door de opeenvolging van repetitieve klanken worden de geluidsgolven bijna visueel waarneembaar. Welkom in de trip van The Wild Century.

15.30 – 16.15 uur: Wounded Kite
Deze band maakt eigenzinnige liedjes met een hoekig randje waarbij invloeden uit vele decennia gitaarpop voorbij komen. Melodieus, dynamisch en nonchalant maar nooit langer dan 3 minuut 33… Allez, een uitzondering daargelaten. Het is als een feestje waarop Dinosaur jr. uit de boxen schalt terwijl Lou Reed nog een borrel inschenkt. Bob Pollard bedelt wanhopig om een sigaret bij Buffalo Tom, The Replacements hangen tevreden op de band.

16.45 – 17.30 uur: The Wild Century (act 2)

18.00 – 18.45 uur: Diablos Innocentos
Na het titelloze debuut uit 1997, een ware lo-fi cult klassieker waarop de band zich liet horen als het Nederlandse antwoord op Guided By Voices, bleef het lang stil. Maar nu is er een nieuw album dat wederom bewijst dat Gerton Govers (Mitch, The Light Brigade) een talentvol en onnavolgbaar songwriter is die ingetogen, breekbare liedjes moeiteloos afwisselt met ongezellige noise en grungy pop.

19.15 – 20.00 The Wild Century Jam Sessie
Met special guests Big Dave, Gerton, Jan Akkerman en Ralph de Jongh

OPENLUCHTTHEATER

14.30 – 15.30 uur: Messin With Jim (tribute to Jim Croce)
Het is bijna niet te bevatten dat Jim Croce 45 jaar geleden op 31-jarige leeftijd omkwam bij een vliegtuig ongeluk. Croce componeerde in relatief korte tijd een aantal prachtige songs. Zoals Time In A Bottle, I Got A Name, I’ll have To Say I Love You In A Song en Bad Bad Leroy Brown. Messin’ With Jim is gegrepen door Croce en delen hun liefde voor Jim en zijn prachtige repertoire graag met hun publiek.

16.00 – 17.00 uur: Joop & Jessica
Levende Legende Joop Visser speelt sinds 2004 samen met Jessica van Noord als ‘Het Succesvolle Duo’. Zij brengen scherpzinnige en geestige liedjes. De magnifieke teksten zijn kritisch op mistoestanden in de maatschappij. Ook de romantiek wordt ontleed en bezongen in enkele van de mooiste liefdesliederen van ons taalgebied. Voor kenners en onwetenden, voor zieken en zeevarenden.

17.30 – 18.30 uur: Elly & Rikkert
Bij elkaar sinds 1966. Echte Blommenkinderen. Bekend in de hippiewereld, leefden in een commune, musiceerden met Boudewijn de Groot, vertoefden in India. Bekeerden zich tot het christendom. Beiden schrijven boeken, geven concerten aan kinderen en aan volwassenen. Rikkert heeft door zijn drukke muzikale activiteiten nooit de Elfstedentocht kunnen rijden en Elly is blij dat ze op het podium is beland en verheugd dat ze daardoor deze tocht nooit heeft hoeven rijden…

19.00 – 20.00 uur: Blue Moon Trio(tribute to Elvis)
Terug naar The King Of Rock ’n Roll’s vroegste jaren toen hij met schuddende heupen, een flexibel bekken en een gouden stem de wereld veroverde. Dat doen de mannen van het Blue Moon Trio. En ook nog eens in de authentieke bezetting met stand up bass en lead guitar waarmee Elvis in The Early Years de podia onveilig maakte en op spraakmakende wijze muziekgeschiedenis schreef.

❯ Website Blommenkinders
❯ Facebookpagina Blommenkinders