web analytics

Veel schade na plofkraak geldautomaat aan Pres.Kennedylaan

Bij een plofkraak op een geldautomaat aan de President Kenneylaan in Roosendaal is vrijdagmorgen 13 juli in de vroege ochtend veel schade ontstaan bij de apotheek en de huisartsenpost in het gebouw waar de automaat hing. Apotheek en huisartsenpost moeten daardoor tot nader order noodgedwongen dicht blijven.

Om ongeveer 04.20 uur in de nacht van donderdag op vrijdag werd de plofkraak gepleegd. Verscheidene omwonenden werden wakker van de harde knal. Zij zagen drie personen wegrijden op een scooter.

De kraak werd gemeld bij de politie, die direct een explosievenverkenner van de politie inschakelde. Ook de brandweer is uit voorzorg opgeroepen. Medewerkers van de gemeente kwamen een afzetting verzorgen.

Of de krakers iets hebben buitgemaakt, is nog niet bekend, de politie is nog volop bezig met het onderzoek. Medewerkers van het team Forensische Opsporing gaan technisch onderzoek doen en door de tactische recherche worden getuigen gehoord. Er zijn, voor zover bekend, geen gewonden gevallen. Sinds het tijdstip dat de plofkraak is gemeld, zijn agenten op zoek naar mogelijke daders, die zijn (om 12:20 uur) nog niet aangetroffen.

Wie rond het genoemde tijdstip iets verdachts heeft gezien in de buurt van de geldautomaat of de huisartsenpraktijk, of getuige is geweest van de plofkraak, en nog niet met agenten heeft gesproken, wordt verzocht die informatie te delen met de politie. Dat kan via het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844) of via What’s App (06-1220 7006). Dat kan ook via Meld Misdaad Anoniem: www.meldmisdaadanoniem.nl of telefonisch 0800-7000)