web analytics

Vanaf vandaag (1 sept) ook corona-teststraat in Roosendaal

Vanaf vandaag (dinsdag 1 september) neemt de GGD-West-Brabant ook in Roosendaal een corona-teststraat in gebruik. Die teststraat is te vinden op het industrieterrein Borchwerf, aan de Tussenriemer 25 in/bij het pand van Breure.

Borden
Verkeer dat vanaf de A17 Roosendaal in komnt, wordt vanaf de Burgemeester Freijterslaan via de Jan Vermeerlaan, Borchwerf en Gewenten naar de testlocatie geleid. Daarvoor wordt ook het omleidingsbord ‘C’ (van corona) gebruikt.

Behalve in Roosendaal is er vanaf vandaag ook een teststraat in Etten-Leur (Kerkstraat 51) en vanaf eind september in Raamsdonksveer (Steurweg). De teststraat naast het Rat Verlegh stadion in Breda blijft operationeel totdat er een nieuwe testlocatie in Breda is gevonden, aldus de GGD West-Brabant.

Voldoende testen
‘Met deze coronatestlocaties kan de GGD op vaste, overdekte en goed bereikbare plaatsen voldoende testen afnemen (tot 2.300 per dag). Bovendien kunnen met deze teststraten bijna alle inwoners uit de regio van de GGD West-Brabant binnen ongeveer 20 tot 25 minuten bij een teststraat zijn’, zegt de GGD.

‘Sinds 1 juni kan iedereen zich laten testen wanneer ze klachten hebben die passen bij het coronavirus. De klachten zijn: verkoudheid, een loopneus, niezen, hoesten, keelpijn, verhoging of koorts. Of ineens slecht kunnen ruiken of proeven. Zo is verspreiding van het virus te controleren en beschermen mensen elkaar’.Afspraken

Er kunnen op twee manieren afspaken worden gemaakt voor een test:
– Bel naar 0800-1202. Dit nummer is elke dag bereikbaar tussen 08:00-20:00 uur. Houd je burgerservicenummer (BSN) bij de hand.
– Online via www.rijksoverheid.nl/coronatest Je logt voor het online maken van een afspraak in met je DigiD.

❯ Website GGD West-Brabant testlocaties

Foto boveInkomend verkeer wordt vanaf de Burg. Freijterslaan met ‘C’-borden naar de Tussenriemer gestuurd.