web analytics

Vanaf 3 juli weer vier avonden wandelen door omgeving Wouw

 Op maandagavond 3 juli begint de Avondwandelvierdaagse van Wouw. De intocht is donderdag 6 juli. Vertrekpunt is café Donkenhof aan de Roosendaalsestraat 71 om 18:00 uur. Er is keuze uit drie afstanden.

Deelnemers van de kortste route (A) lopen over de vier avonden 23,7 kilometer. De wandelaars op de B-route stappen over de vier avonden 40,2 kilometer en die van de C-route 58,8 kilometer. De C-wandelaars lopen op woensdagavond de langste tocht en wel van 19,6 kilometer. Hun laatste avond is daarentegen een ‘makkie’, want dan gaat het om 9,7 kilometer, net zo ver als voor de lopers van route B.

Deelname kost drie euro, bij voorinschrijving 2,50 euro. Voorinschrijven kan via scholen in Wouw, via de website (zie hieronder) en bij Anja van Agtmael aan de Doeldreef 29.

De intocht op donderdagavond is door de Wesemaelestraat, de Lenaertstraat, de Hofstraat en de Roosendaalsestraat.

De eerste avondvierdaagse in Wouw was in 1970. In juni van dat jaar staken vijf onderwijzers de koppen bij elkaar om de wandelvierdaagse op touw te zetten. Dat deden ze op verzoek van Trees van Steen, het hoofd van de Gerardus Majellaschool, die vond dat ‘haar’ mannen dat best konden. Na enkele avonden vergaderen was het zover en kon de eerste vierdaagse van 4 tot en met 7 augustus van dat jaar worden gehouden. Er was toen nog keus uit twee routes.

>> Website Avondvierdaagse Wouw

Foto boven: Archieffoto website www.avondvierdaagsewouw.nl