web analytics

Uurtje of negen Metal Rock in het Vrouwenhof (31 aug)

Het openluchttheater Vrouwenhof is zaterdag 31 augustus helemaal het domein voor liefhebbers van metal-rock. Dan is van half twee tot een uur of half elf het Open Air-festival, door de organisatoren ‘het meest relaxte metalfestival van Nederland’ genoemd. Kaarten kosten een tientje. Kids tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Deze bands staan er op het programma: The Monolith Deathcult, Bark, Terradown, Empty, Shuulak en Dictvs. De hardrockband Hvanross uit Roosendaal krijgt de eer het festival te openen. The Monolith Deathcult verzorgt de slotakkoorden.

Verloting elektrische gitaar
Bezoekers krijgen de kans opm een mooie elektrische gitaar ter waarde van 750 euro in de wacht te slepen bij een verloting. Iedereen die een kaartje koopt, krijgt een lot. Vroege vogels (mensen die voor 14:00 uur komen) krijgen zelfs twee loten en dat geldt ook voor mensen die een kaartje in de voorverkoop hebben gekocht.
Deze verloting is mogelijk gemaakt door een sponsorende gitaarfabrikant.

Eten en drinken
Voor eten en drinken heeft de organisatie ook gezorgd. Bezoekers hoeven daarvoor het openluchttheater dus niet uit.

Spoorboekje
13.30 uur poort open
14.00u-14.40 uur Hvalross
15.10u-15.50 uur Dictus
16.20u-17.00 uur Shuulak
17.50u-18.30 uur BruuT
19.00u-19.45 uur Terradown
20.15u-21.00 uur Bark
Verloting gitaar
21.30u-22.30 uur The Monolith Deathcult


Hvalross uit Roosendaal bestaat uit Geb (vocals), Bor (gitaren), Marty (bas) en Tris (drums). Drie jaar na het uiteenvallen van hun vorige band The Astral Travellers besloten ze in 2018 de instrumenten weer op te pakken. In het verleden speelden ze punk, metal, klassiek rock en prog rock. In Hvalross is dit allemaal samengevoegd tot een cocktail van heavy rock, metal en stoner met een vleugje prog. ‘Er wordt gezegd dat je invloeden van Mastodon, Priest, Black Sabbath and Iron Maiden kunt horen, maar uiteindelijk is het gewoon keihard Hvalross’, zeggen ze zelf.

❯ Website Hvalross