web analytics

Uitwaaien in natuurgebied Vrije Kavelen in Zwaluwe

De KNNV/IVN afdelingen Roosendaal verzorgen zondagmorgen 10 maart een wandeling onder leiding van een natuurgids waarin de wandelaars kunnen uitwaaien in het natuurgebied Vrije Kavelen tussen Lage en Hooge Zwaluwe. De vertrektijd is 09.00 uur vanaf de parkeerplaats Visdonk Lodge, Rozenvendreef 2 in Roosendaal of ter plaatse om 09.45 uur aan het eind van de Lange Reeweg (de dijk af ter hoogte van Gaete en Horenhilsedijk) in Lage Zwaluwe.

De wandeling duurt tot 12.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden en iedereen is welkom. Wie vanuit Roosendal wil meerijden, wordt een bijdrage van 3,80 euro gevraagd.

Tussen Lage en Hooge Zwaluwe ligt het natuurgebied Vrije Kavelen van Staatsbosbeheer. Het gebied is ingericht voor weidevogels in laaggelegen graslanden. In de grote waterplas zijn in de maand maart wellicht al vogels te zien die teruggekomen zijn uit het zuiden. Ook de flora komt al in bloei, waarbij gedacht moet worden aan Madeliefjes, Paardenbloemen en het Speenkruid. Interessante bloemen voor hommels en bijen.

Onder leiding van natuurgids Petra van der Wiel wordt een route van het knooppuntennetwerk gelopen, 44 – 43 – 46 en terug naar 44. Een lengte van ongeveer 4 kilometer, waarbij een klein deel gaat over verharde pad.

❯ Website KNNV Roosendaal
❯ Website IVN Roosendaal

Foto: Website IVN Roosendaal