web analytics

Uitkijktoren in Stadsoevers staat al op zijn plek

Sinds donderdagmiddag 12 novenber staat er ‘opeens’ een tienmeterhoge uitkijktoren in de woesternij aan de Oostelijke Havendijk tussen het innovatiecentrum en de parkeerplaats van het stadion. Die toren staat alvast op zijn plek bij het toekomstig urban sports- en speelpark in Stadsoevers, dat voor komende zomer in de planning staat.

De toren komt uit Waddinxveen waar die volgens omwonenden in de weg stond, omdat men vanaf die toren te indiskreet in slaapkamers kon kijken. In Roosendaal kijkt men straks neer op een urban hotspot van maar liefst twee hectare, met een skatebaan, freerunningparcours, velden voor 3×3 basketball en een streetdancevloer. Om maar wat te noemen.

Want er komt onder andere ook volop speelruimte voor jongere kinderen en iedereen die zijn eigen sportieve uitdaging zoekt. Alle boomstammen, hoogteverschillen en hergebruikt materiaal uit gebied, zijn er neergezet om op te spelen. Een paar opvallende elementen: de kraanbaan van betonstaalvlechterij Rombouts, omgeturnd naar een schommel, maar ook het houten vliegtuig als ode aan luchtvaartpionier “Pinneke” Busch.

Zie ook:
❯ Toren verhuist na bijna zes jaar