web analytics

Uitbreiding Primark op Borchwerf II in volle gang

Op industrieterrein Borchwerf II wordt gewerkt aan een fikse uitbreiding van het grote distributiecentrum van Primark. Het gaat goed met de Ierse moderetailer, want aan de 56.000 vierkante meter grote blokkendoos bij Roosendaal wordt nu zo’n 30.000 vierkante meter toegevoegd.

De uitbreiding krijgt een hoogte van 22 meter om binnenin een volledig geautomatiseerd systeem toe te laten. De oplevering is gepland in 2020. Primark is sinds 2016 actief op Borchwerf II. Het terrein waarop het Primark-centrum staat, ligt op grondgebied van Oud Gastel.

De uitbreiding was al in het aanvankelijke plan van 2015 ‘binnen vijf jaar’ voorzien. Sprangers Bouwbedrijf is ook dit keer weer de aannemer. Het bestaande enorme gebouw is ook door Spragers gerealiseerd.

In het distributiecentrum komen kleding en accessoires van de modegigant binnen via de havens van Rotterdam en Antwerpen en van hieruit gaat de voorraad naar de Primark-winkels in de Benelux en Frankrijk. DSV Solutions verzorgt de logistieke operatie in het pand.